Prepričljivi tudi v Kočevju

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja tudi v novem letu nadaljuje svoj zmagoviti niz iz lani v 2. DOL za moške. V 11. krogu so v gosteh premagali Kočevje s 3:0 (20, 15, 16) in ohranili tri točke prednosti pred drugouvrščenimi Hočami, vendar s tekmo manj. Kamničani bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 21. januarja, ob 17.30, v dvorani OŠ Stranje gostili Vet4Pet Triglav.

  Kočevje – Calcit Volley II  0:3 (-20, -15, -16)

  Kočevje – Dvorana OŠ Zbora odposlancev, gledalcev 50, sodnika: Stopar, Urh.

  Kočevje: Levstik (L), Selan, Dukič, Rifelj, Kreštić, Drobnič, Kalan, Anže Jarni, Robida, Anej Jarni. Trener: Aleš Drobnič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Četa Gašperja Ribiča je minulo leto končala z devetimi zmagami v devetih tekmah, prepričljivo pa je prišla še do svoje desete zmage v drugoligaški konkurenci, prve v letu 2023. V Kočevju so nekaj več težav imeli le v uvodnem nizu, pa še v njem so v končnici brez večjih težav strli odpor domače ekipe, ki je do izida 17:19 še držala korak z njimi, nato pa so jim Kamničani pobegnili na 21:17 in niz zanesljivo dobili.

  Urban Blaževič, Rok Podbregar, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved na liberu so si že v začetku drugega niza priigrali šest točk prednosti (10:4), ki so jo ob dobrem nadaljevanju le še večali. Bolj izenačen je bil spet tretji niz, vendar le do kamniškega vodstva z 12:11. V nadaljevanju niza je prišla do izraza večja kakovost kamniške ekipe, ki je samo potrdila, da je v tem trenutku najmočnejša v 2. DOL za moške.

  »To zmago smo si zaslužili. Prevladovali smo v vseh elementih igre. Ključ do uspeha je bil dober napad in dobra energija na igrišču in na klopi za rezervne igralce,« je po zmagi dejal Urban Blaževič.