Ob odličnem bloku kamniška zmaga ni bila vprašljiva

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Salonit Anhovo s 3:0 (19, 18, 24). V sredo in četrtek, 17. oziroma 18. januarja, bodo Kamničani igrali na četrtem turnirju srednjeevropske lige v Osijeku. Njihov prvi nasprotnik bo slovaška ekipa Komarno, dan pozneje pa še domača Mursa. V prihodnjem krogu domačega prvenstva pa bodo čez teden dni spet gostili Salonit.

  Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:0 (19, 18, 24)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Tomec, Klinar.

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 15, Vinkovič, Lazar, Klobučar, Arsenoski, J. Okroglič (L), Sosa Sierra 13, Mitrašinović, Aponza 9, Pavlović 8. Trener: Matija Pleško.

  Salonit Anhovo: Kodrič 2, Stojanovič, Šarić (L), Hesselholt 7, Karnel 3, Jeklin, Godnič, Kavčič, Maretič, Bojić, G. Okroglič (L), Kovačič, Ikhbayri 11, Vrtovec 10, Maksimović 5. Trener: Rade Dačović.

  Kamničani so minulo soboto uspešno vstopili v leto 2023, ko so brez izgubljenega niza v gosteh premagali Črnuče, na drugi strani so Kanalci doma proti ravenskemu Fužinarju izgubili. Praznih rok so ostali tudi na gostovanju v Kamniku, kjer so domačini prevladovali v vseh elementih igre, najbližje častnemu nizu pa so bili Kanalci v tretjem nizu, ko so ubranili dve zaključni žogi Kamničanov. V domači ekipi je na mestu libera tokrat zaigral Jure Okroglič, za goste pa je na istem igralnem položaju igral tudi njegov mlajši brat Grega.

  V prvem nizu so do prve nekoliko večje prednosti prišli domači odbojkarji, ki so povedli s 14:11, po polminutnem odmoru Radeta Dačovića pa so Kanalci dvakrat prišli na točko zaostanka. Zadnjič pri izidu 15:16, toda v končnici niza so Kamničani s tremi zaporednimi točkami, zadnji dve je z blokom dosegel Daniel Aponza, povedli s 23:17. Niz se je končal z napako gostov na servisu.

  Tudi v začetku drugega niza so bili Kanalci nekaj časa enakovredni domačim odbojkarjem, ki so po uspešnem napadu Nika Mujanović prvič prišli do treh točk prednosti (11:8), po napadu Jana Klobučarja pa do štirih (14:10). Gostje so se po zaslugi Matica Vrtovca še približali na dve točki zaostanka (12:14), toda po novem kamniškem bloku, tokrat Mujanovića, je bil njihov zaostanek že pet točk (13:18). Visoke prednosti domači odbojkarji, ki so bili ves čas učinkoviti v napadu, niso zapravili. Zadnji dve točki v drugem nizu je dosegel Aponza, zadnjo z blokom.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, ki so ga veliko bolje začeli kanalski odbojkarji. Izkoristili so nekaj nezbranosti domačinov na sprejemu in povedli s 5:1, po napadu Mohameda Ikhbayrija tudi z 8:3. Vendar so se Kamničani hitro vrnili v igro, tudi po zaslugi asa Mujanovića na 6:8 in po bloku na 10:11. Do drugega izenačenja v tretjem nizu, prvo je bilo pri izidu 1:1, je prišlo po napaki gostov (14:14), do prvega kamniškega vodstva pa po novi točki Mujanovića (19:18). V napeti končnici je najmlajši igralec Calcit Volleyja, Mujanović, svoji ekipi z dvema asoma priboril vodstvo s 23:20. Kamničani so prišli do dveh zaključnih žog, obe so gostje ubranili, ne pa tudi tretje, ko je bil v bloku uspešen Uroš Pavlović. To je bil dvanajsti blok Calcit Volleyja, s petimi je bil najboljši Aponza, gostje so imeli le štiri, prav tako pa so bili domačini boljši tudi v vseh drugih elementih igre.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »V celoti smo lahko zadovoljni tudi s tekmo proti Salonitu. Vsi igralci, ki so dobili priložnost, so svojo nalogo opravili optimalno in temu primerno je bil rezultat. Tudi Kanalci, kot v prejšnjem krogu Črnučani, so lahko zelo neugoden nasprotnik, še zlasti, če jim gre servis in takšne tekme se včasih lahko zakomplicirajo. Toda kot rečeno, nocoj so bili fantje pravi, pohvaliti moram od prvega do zadnjega. Sprejem je deloval dobro, tudi v napadu smo bili učinkoviti, v bloku smo že tako ali tako vso sezono, pa tudi na servisu smo, ko je bilo najbolj potrebno, nekaj naredili.«