Pozabiti na Bratislavo, v soboto so Črnuče

    Odbojkarji Calcit Volleyja si po minimalni zmagi nad Bratislavo v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige še niso zagotovili nastopa na zaključnem turnirju, ki bo 19. in 20. februarja v Pliberku. Njihova usoda je zdaj v rokah Merkur Maribora, ki bo z Mladostjo igral v soboto, v soboto pa Kamničanke čaka tudi tekma 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige, ko bodo ob 19. uri gostovali v Ljubljani pri Črnučah.

    Po dveh dobro odigranih nizih v Bratislavi, še zlasti to velja za drugega, so bili varovanci Matije Pleška na dobri poti, da si zagotovijo nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Toda kot že nekajkrat v letošnji sezoni, je prišlo do padca v njihovi igri, tudi do nezbranosti, kar so domačini izkoristili, dobili tretji in četrti niz, v petem pa so Kamničani spet prevladovali na igrišču. Žal dve osvojeni točki nista bili dovolj, da bi potrdili tretje mesto po rednem delu tekmovanja, s tem pa tudi zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir. Vse bo odvisno od tega, kako bo aktualni slovenski državni prvak Merkur Maribor v soboto ob 17. uri igral v Zagrebu. Če bodo Mariborčani osvojili najmanj dva niza, bodo Kamničani pred Zagrebčani, v primeru pa, da bi Mladost to tekmo dobila s 3:0 ali 3:1, bi Calcit Volley letos ostal brez zaključnega turnirja.

    »Žal nismo dobili tistega, po kar smo šli v Bratislavo, tako da zdaj nismo več odvisno sami od sebe in bomo morali čakati na razplet sobotne tekme v Zagrebu. Imeli smo zaključno žogo v svojih rokah in namesto, da bi mirno čakali na prihodnji teden, smo odvisni od tega, kako bodo z Mladostjo igrali Mariborčani. Če bo vse normalno, bi jo Maribor moral dobiti, ampak … Nam ne preostane drugega, kot da vse svoje misli usmerimo na sobotno tekmo s Črnučani, da potrdimo svojo kakovost in da to tekmo dobimo,« se Matija Pleško, trener kamniških odbojkarjev, ne želi več obremenjevati s tekmo v Bratislavi, saj se dobro zaveda, da je pred njegovimi varovanci v soboto že nova, težka preizkušnja. Kako neugodni so lahko Črnučani, smo se lahko prepričali pred tremi tedni, ko so v Kamniku osvojili niz, drugega pa so izgubili z 32:34.

    »Če se bodo Črnučani razigrali na servisu, so lahko zelo neugodni. V zadnjem času imamo na sprejemu veliko težav, tako je bilo tudi v Bratislavi, in upam, da bomo v tem elementu igre v nadaljevanju sezone boljši. Časa za pripravo na tekmo v soboto ne bomo imeli prav veliko, predvsem upam, da se bodo fantje spočili in prikazali dobro igro. V vsakem primeru pa bomo morali svojo igro, če se uvrstimo na zaključni turnir srednjeevropske lige, dvigniti na višjo raven, kajti v nasprotnem primeru se nam slabo piše,« opozarja Pleško.

    Prva tekma 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige bo na sporedu že danes, in sicer bo Merkur Maribor igral v Murski Soboti s Panvito Pomgrad, v soboto se bosta v Kanalu pomerila še Salonit Anhovo in Hiša na kolesih Triglav, v nedeljo pa bo ACH Volley gostoval v Novem mestu pri Krki.