Premagale še Mladost, zdaj je na vrsti Ankaran

  Odbojkarice Calcit Volleyja so se na najboljši možni način poslovile od rednega dela srednjeevropske lige, v kateri so v desetih tekmah ostale neporažene, za konec pa so doma premagale še polfinalistke pokala CEV, Mladost Zagreb. V nedeljo pa varovanke Gregorja Rozmana čaka še tekma 20. kroga v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske, ko se bodo ob 20. uri v Kopru pomerile z Ankaranom.

  »Že pred tekmo sem dejal, da me kalkulacije ne zanimajo. Nikoli do zdaj nisem kalkuliral in nikoli ne bom, zato smo se pred tekmo z igralkami dogovorili, da jo bomo odigrali pošteno in na najvišji možni ravni. Premagati polfinalista pokala CEV ni mala stvar, pa kakorkoli gledamo na to,« je bil po sredini zmagi nad Zagrebčankami lahko zadovoljen Gregor Rozman, trener aktualnih  slovenskih državnih in pokalnih prvakinj. Kako tudi ne, saj so prejšnji teden Zagrebčanke v četrtfinalu pokala CEV izločile LKS Commercecon Lodž, ki je bil lani recimo boljši od Kamničank v kvalifikacijah lige prvakinj. Po odpovedi Jekaterinburga so pozneje v najmočnejšem evropskem tekmovanju sicer vseeno igrale.

  S to zmago so na stežaj na zaključni turnir srednjeevropske lige odprli vrata tudi Novi KBM Braniku, ki bodo prihodnji petek v zadnji tekmi rednega dela tekmovanja v Zagrebu potrebovale le še niz. V primeru njihove zmage bo zaključni turnir na Dunaju 23. in 24. februarja, če bodo boljše Zagrebčanke, zaradi njihovih obveznosti v pokalu CEV, še ni določen.

  »Ni najbolj ugodno, ker še ne vemo, kdaj bo zaključni turnir srednjeevropske lige, ampak za zdaj se pripravljamo, kot da bomo 23. februarja v polfinalu igrali s SVS Post Schwechatom. To je v tem trenutku najbolj pomembna tekma za nas v tem delu sezone, seveda pa nikakor nismo pozabili, da moramo v domačem prvenstvu pred začetkom končnice odigrati še tri tekme,« se je zaključnega turnirja na Dunaju za trenutek še dotaknil Rozman.

  V sredo je v kamniški ekipi spet blestela Lucille Charuk, ki je navdušila tako z igro v bloku kot v napadu, kjer je bila 74-odstotna, z 21 točkami pa je bila tudi najbolj učinkovita igralka tekme. »Z Evo Pavlović Mori se resnično zelo dobro sodelujeta in samo želimo si lahko, da bo tako do konca sezone,« je bil z njeno predstavo zadovoljen tudi trener kamniških odbojkaric, ki se z vso resnostjo pripravlja na nedeljsko gostovanje pri Ankaranu.

  Ankarančanke so trenutno tretje v domačem prvenstvu, v letošnji sezoni pa so prikazale tudi nekaj zelo dobrih tekem. V edini medsebojni tekmi v letošnji sezoni so v gosteh s 3:1 zmagale Kamničanke, ki so domačo dobile brez boja.

  »Ankaran ima zelo izkušeno ekipo, zato se nam lahko vsako podcenjevanje ali nepravilni pristop lahko hitro maščuje. Še zlasti v svoji dvorani so zelo neugodne, zato bomo morali tekmo vzeti z vso resnostjo, jo odigrati korektno in že na njej skušati še dvigniti raven svoje forme, kajti že v sredo nas čaka tekma z Mariborčankami,« je še dejal Rozman.

  Z zmago bi si Kamničanke tudi že praktično zagotovile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, v soboto pa bodo na sporedu še preostale tri tekme 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Mariborčanke bodo doma igrale z Luko Koper, SP Šempeter bo gostil ATK Grosuplje, v Novi Gorici pa bo pri GEN-I Volleyju gostoval Krim.