Potrebovali bi še teh šest tekem, toda …

  Ali se bo državno prvenstvo v ligi za obstanek v 1. DOL in v mlajših kategorijah v letošnji sezoni še nadaljevalo, za zdaj še ni znano, do prekinitve pa so bile varovanke Aljoše Jemca v njej na prvem mestu. Šest krogov pred koncem so imele kar 14 točk prednosti pred ekipo Weiler Volley Zreče, Kranjčanke pa so za njimi zaostajale že za 20 točk. Svoj zadnji poraz so doživele 7. decembra lani, ko so na Ptuju izgubile z 2:3, od takrat naprej so zabeležile same zmage, večina teh igralk pa je ob koncu lanskega leta osvojila še naslov mladinskih državnih prvakinj.

  »Verjetno se bomo morali kar sprijazniti, da bo sezone konec. Mi je pa resnično žal, da je do tega prišlo, saj je to za našo ekipo nekaj najhujšega, kar se ji je lahko zgodilo. Zelo prav bi nam prišlo še tistih šest tekem, ki bi jih še imeli, prav tako smo ob nekaj mesecev dobrega treninga, tako da je to za nas še večji minus kot za prvo člansko ekipo. Izgubljamo čas, ki bi ga morali preživeti v dvorani, kajti vse te igralke so še v fazi odbojkarske rasti in v tej fazi je vsak trening zelo pomemben. Vsaka tekma je namreč za te igralke nova priložnost za učenje,« v nadaljevanje prvenstva ne verjame Aljoša Jemec, ki je svojim varovankam poslal program dela, z njimi pa se trenutno bolj ukvarja njegova pomočnica Tjaša Gadža.

  »Skušamo vzdrževati telesno pripravljenost, načrt pa je, če bo to možno, da bi pred poletjem naredili še nekaj skupnih treningov. To je tisti del sezone, ko je čas, da delamo na tehnično-taktičnih zadevah, jih popravljamo, odpravljamo napake, pomanjkljivosti in upam, da bomo do poletja lahko naredili vsaj to,« je želja trenerja, ki je bil dolga leta pomočnik Olegu Gorbačovu, Gašperju Ribiču, Alessandru Beltramiju, Nicolu Negri in potem dve sezoni še Gregorju Rozmanu.

  Za kamniške princeske začetek sezone rezultatsko ni bil najbolj uspešen. V 1B. ligi so v prvih devetih krogih izgubile pet tekem, vendar kar štiri od tega z 2:3. Toda po slavju na finalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva so se dokončno sprostile in na vseh tekmah do prekinitve izgubile le tri nize. »Tudi na začetku sezone nismo igrali slabo. Težava je bila, da smo preveč nihali v igri. Amplituda nihanja je bila prevelika, kajti če v eni tekmi toliko zanihaš in je nasprotnik kolikor toliko na normalni ravni, si to težko privoščiš. Toda bolj kot je šla sezona naprej, manj je bilo teh nihanj, večja je bila samozavest in je bilo potem lažje. Veseli me, da dekleta tudi po nekaj zaporednih porazih z 2:3 niso obupale, ostale so potrpežljive, za kar so bile na koncu nagrajene.«

  Žal so mlade Kamničanke ostale brez možnosti, da bi se po koncu rednega dela v 1B. DOL uvrstile v zeleno skupion. Končale so ga na tretjem mestu, dve točki za Ptujčankami in z istim številom točk kot Krim, ki pa je bil pred njimi zato, ker so imele dve zmagi manj. Navkljub temu vnema na treningih in tekmah ni prenehala, tudi pristop je bil ves čas, kot je treba.

  »Resnično jih moram pohvaliti. Vmes je bil sicer tudi kakšen trening, ki ni bil popolnoma optimalen, vendar je bil na splošno gledano pristop dober. Že v lanski sezoni so pridobile delavnost, resnost in tudi letos so pristopile enako, je pa res, da so to šele odbojkarski začetki, kar jim ves čas dopovedujemo. Če želijo napredovati, bodo morale še naprej delati in mislim, da so dekleta to dobro dojele,« hvali svoje varovanke Jemec, ki razmišlja tudi že o prihodnji sezoni.

  »Videli bomo, koliko igralk se bo pridružilo prvi ekipi in to je tista stvar, ki je v našem klubu najtežja. Preboj v prvo ekipo ni preprost, bodo pa morale igralke verjetno leto, dve igrati manj vodilno vlogo, kot so jo bile do zdaj navajene. Zavedati se morajo, da je to le en korak v njihovi karieri, tiste pa, ki bodo ostale v drugi ekipi, bodo morale ostati potrpežljive. Mislim, da smo edini klub v Sloveniji, ki svojim mladim igralkam lahko ponudi igranje v 1A. ligi ali pa v 1B. ligi, ki je samo stopničko nižje, tako da je tudi s te strani za njihov razvoj dobro poskrbljeno. Dejstvo je, da bi si želeli boljših pogojev za delo, zato pa skušamo vsak trening čim bolje izkoristiti. Poudariti moram tudi sodelovanje s prvo ekipo, ki je na visoki ravni, v veliko pomoč pa nam je ves čas tudi kondicijski trener Gregor Sobočan, ki je bil sicer predviden le za prvo ekipo, a je pomagal tudi naši.«