Play True Day – Dan čistega športa

  “Play True Day” – Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu. Dan čistega športa na pobudo Slovenske antidopinške agencije (SLOADO) obeležujejo tudi Odbojkarska zveza Slovenije in njeni klubi.

  Običajno so 10. aprila nacionalne panožne športne zveze in društva izvedli številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušale dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji in drugod v Evropi. V Kamniku smo na ta dan običajno podpisovali zaobljube čistemu, varnemu in poštenemu športu. Tokrat, v duhu aktualnih zdravstvenih razmer, Svetovna antidopinška agencija (WADA) poziva h e-kampanji na družbenih omrežjih, pobudi pa se pridružujemo tudi v Calcit Volleyju. Letos tako ne pozivamo le k športu brez prepovedanih poživil, temveč tudi k aktivnemu preživljanju časa v karanteni.

  Športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje ter navijače pozivamo, da skupaj z nami preostalemu svetu pokažejo, da podpiramo čist, pošten in varen šport. Svetovna protidopinška agencija WADA je pripravila različne predloge, ki jih lahko uporabite, mi pa smo jim dodali še klubsko noto. Vabimo vas, da na svojih družbenih omrežjih delite:

  fotografijo

   

   

   

   

   

   

   

  ali zaobljubo TRENIRAM VARNO / TRENIRAM POŠTENO, ki ji dodate svoj razlog, zakaj trenirate varno ter jo nato delite v digitalni obliki oziroma jo natisnete in se z njo slikate.

  Ob objavah uporabite naslednje ključnike:

  #treniramdoma     #trenirampošteno     #treniramvarno     #dančistegašporta

  #PlayTrue     #PlaySafe     #PlayTrueDay      #CalcitVolley