Pokal Kamnika ostal doma

    Slovenske pokalne zmagovalke so v soboto in nedeljo v domači športni dvorani gostile turnir za pokal Kamnika. V sobotni tekmi so odbojkarice Calcit Volleyja s 3:2 (-18, -19, 15, 22, 7) ugnale madžarsko ekipo Fatum Nyiregyjaza, v nedeljski pa so s 3:1 (-23, 24, 21, 23) premagale še Mladost iz Zagreba. Drugo mesto so osvojile Madžarke, ki so Hrvatice premagale s 3:1 (18, -22, 23, 21).

    Kamničanke so svojo prvo tekmo v letošnji sezoni pred svojimi navijači začele s težavami na sprejemu, posledično pa tudi v napadu, kar so gostje iz Madžarske izkoristile ter predvsem po zaslugi Elizabeth Varge in Olene Lymareve Fink uvodna niza zanesljivo dobile. Po zaostanku dveh nizov se je domači trener Gregor Rozman, ki je tekmo sicer začel v postavi Zala Zbičajnik, Katja Mihalinec, Ana Marija Vovk, Lucy Charuk, Tina Kaker, Olivera Kostić in Leja Janežič na liberu, odločil za menjavo na sprejemalskem mestu. Mihalinčevo je zamenjala Eva Zatković, ki se je v novi vlogi izkazala in bila med tistimi, ki so bile najbolj zaslužene za preobrat. V petem nizu so Kamničanke zaostajale že za štiri točke (1:5), do konca tekme pa so gostjam prepustile le še dve točki. Točke za kamniško ekipo so proti ekipi Fatum Nyiregyjaza so dosegle: Zala Zbičajnik 2, Polona Marušič 1, Špela Marušič 2, Katja Mihalinec 5, Ana Marija Vovk 15, Olivera Kostić 15, Eva Zatković 14, Lucy Charuk 9 in Tina Kaker 10.

    Tudi nedeljski obračun z Zagrebčankami, ki so v dopoldanskem dvoboju morale priznati premoč Madžark, so domače odbojkarice začele nekoliko slabše. Čeprav so v prvem nizu vodile s 16:13 in še z 21:20, je končnica pripadla gostjam, zato pa so Kamničanke v drugem nizu zaostanek štirih točk (17:21) spremenile v zmago. V tretjem nizu so bile ves čas boljše domačinke, ki so v četrtem nizu podobno kot v drugem do zmage prišle v končnici. V tekmi z Zagrebčankami so tekmo začele Zbijačnik, Mihalinec, Zatković, Charuk, Jerala, Kostić in Janežič, v tretjem nizu je priložnost dobila Kaker, v četrtem pa še sestri Polona in Špela Marušič. Točke pa so dosegle: Zbijačnik 2, P. Marušič 6, Š. Marušič 2, Mihalinec 16, Kostić 20, Zatković 12, Charuk 5, Jerala 7 in Kaker 5.

    »Štirinajst dni pred začetkom uradne sezone, ko nas bo čakala tekma z aktualnimi državnimi prvakinjami, smo lahko zadovoljni z napredkom v svoji igri. Težje nasprotnice so bile Madžarke, me pa veseli, da smo se po dveh izgubljenih nizih znali dvigniti, tako kot tudi v petem nizu pri zaostanku 1:5, ko smo s pritiskom na servisu rešili tekmo. Zadovoljen sem tudi s tem, kako se je na mestu sprejemalke znašla Eva Zatković, saj smo s tem pridobili na širini in za zdaj to dobro kaže, kako bo v nadaljevanju sezone, bomo še videli. Bomo pa vsekakor imeli eno kombinacijo več, z Evo bomo pridobili tudi na višini,« je bil s preizkušnjama na domačem turnirju zadovoljen Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki bodo v sredo gostile SIP Šempeter, generalko pred preizkušnjo v z Mariborčankami v Kamniku, ki bo na sporedu 12. oktobra (tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo), pa bodo imele v nedeljo v Zagrebu.

    Po koncu turnirja so se kamniške odbojkarice odpravile na Glavni trg, kjer so si s kamniškimi navijači ogledale finalno tekmo evropskega prvenstva med Slovenijo in Srbijo. Žal njihovo glasno navijanje ni bilo dovolj, da bi Slovenci presenetili Srbe.