Po zadnje tri točke leta v Ankaran

  Ena od junakinj zmage odbojkaric Calcit Volleyja v zlatem nizu na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge v Kladnem proti ekipi Olymp iz Prage je bila Eva Zatković, druga najmlajša v ekipi. Ali so z napredovanjem Kamničanke prebrodile manjšo rezultatsko krizo, bo delno pokazalo že sobotno gostovanje v Kopru, v enajstem krogu 1A. DOL za ženske, kjer se bodo pomerile z Ankaranom. Tekma v dvorani OŠ Anton Ukmar se bo začela ob 19. uri. 

  Kamničanke so enega od ciljev v iztekajočem se letu že dosegle, v pokalu Challenge so se uvrstile v drugi krog, do napredovanja pa so prišle v zlatem nizu. V uvodnem nizu povratne tekme so sicer prišle do prepričljive zmage, v naslednjih treh nizih pa so bile prepričljivejše domače odbojkarice, toda ko je bilo najbolj potrebno, so varovanke Gregorja Rozmana prikazale najboljšo igro.

  »Res je, v tekmo smo vstopile dobro, vendar so se po prvem nizu tudi naše nasprotnice dobro ogrele, tako da izgubljeni nizi niti niso bili toliko posledica naše slabe igre kot njihove dobre igre. Predvsem so zelo dobro delovale v bloku in obrambi, zato smo imele več težav z zaključevanjem napadov, verjetno pa smo naredili tudi kakšno lastno napako preveč. Vendar je bilo pomembno, da se nismo predale in da je v ključnih trenutkih tekme vsaka od nas zelo dobro opravila svojo nalogo, kar nam je tudi prineslo napredovanje,« je o sredini tekmi na Češkem dejala osemnajsletna Eva Zatković, ki je v četrtem nizu na sprejemu zamenjala Ano Marijo Vovk in bila predvsem v zlatem nizu v napadu skorajda nezaustavljiva.

  »Vesela sem vsake priložnosti, ki jo dobim, in jo skušam kar se da maksimalno izkoristiti. Tudi sama mislim, da sem tekmo odigrala solidno, seveda pa se da vedno igrati še boljše,« je ob morda svoji najboljši predstavi v letošnji sezoni dejala nadarjena Zatkovićeva, ki meni, da je rezultatska kriza, v katero so zašle Kamničanke, že preteklost.

  »Čeprav smo zadnjih nekaj pomembnih tekem izgubile, mislim, da se počasi vračamo v želeno formo. Dejstvo je, da nam bo odmor po tekmi z Ankaranom prišel še kako prav, saj smo v zadnjem času imele težave s poškodbami, zato še toliko bolj potrebujemo čas za sprostitev in regeneracijo, saj nas že sredi januarja čaka prvi vrhunec sezone, ko bo v Kamniku zaključni turnir pokala Slovenije,« opozarja mlada reprezentantka slovenske izbrane vrste, ki se zaveda, da jo s soigralkami v soboto čaka vse prej kot lahko delo. Ankarančanke so v letošnji sezoni resda že trikrat premagale, zadnjič na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije. Toda ekipa, ki ima v svojih vrstah dve nekdanji slovenski reprezentantki, Katjo Medved in Saro Valenčič, pozabiti pa ne smemo na Marino Ćorić, si zasluži spoštovanje.

  »Vsekakor si želimo pred odhodom na krajši odmor priti še do ene zmage. Ankarančanke smo v letošnji sezoni premagale že trikrat, vendar jih ne smemo podcenjevati, kajti v preteklosti so že dokazale, da so nas sposobne tudi presenetiti. Vseeno verjamem, da bomo zadnjo tekmo v letu 2019 odigrale dobro, brez podcenjevanja in da bodo vse tri točke odšle v Kamnik,« je odločna najvišja igralka Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni večinoma dobiva priložnost na mestu sprejemalke.