Po izgubljenem uvodnem nizu so se zbudili

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi tekmi drugega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tivoli premagali Merkur Maribor s 3:1 (-18, 19, 16, 22). V soboto, 26. novembra, bodo Kamničani ob 17.30 gostovali v Kranju pri Hiši na kolesih Triglavu.

  Calcit Volley – Merkur Maribor 3:1 (-18, 19, 16, 22)
  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Jurković, Brlas (oba Hrvaška).
  Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 11, Vinkovič, Lazar, Klobučar 1, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 9, Sosa Sierra 21, Mitrašinović 3, Aponza 7, Pavlović 8. Trener: Matija Pleško.
  Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 1, Adžović 2, McConnel 12, Bračko 19, Kumer (L), Kržič 9, Donik 10, Leva 1, Fink 7, Najdič 1, Iršič, Peruničić. Trener: Sebastijan Škorc.

  V torek so kamniški odbojkarji v prvi tekmi drugega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tivoli izgubili proti domačemu ACH Volleyju, in to v tekmi, v kateri so naredili kar 40 lastnih napak. Navkljub temu so bili blizu uspeha, vendar so se morali na koncu zadovoljiti z le enim osvojenim nizom. En niz so pred dobrim mesecem dni v prvenstveni tekmi v Kamniku proti Calcit Volleyju osvojili tudi mariborski odbojkarji, ki pa v zadnjem času igrajo vse boljše, tako da je bila pred varovanci Matije Pleška še ena težka preizkušnja.
  V uvodni niz so bolje vstopili mariborski odbojkarji, ki so z asom Roka Bračka povedli s 4:1, po uspešnem napadu Žige Donika že s 6:1. Kamničani so z blokom Luisa Sose Sierre prišli na točko zaostanka (9:10), toda po novih dveh točkah varovancev Sebastijana Škorca se je za polminutni odmor odločil Pleško. Vendar so po njem Mariborčani z blokom Gregorja Pernuša prišli do nove najvišje prednosti (15:11). Pred vstopom v končnico niza je bilo po asu Filipa Leve že 20:14 za Mariborčane, ki so tudi zahvaljujoč kamniškemu servisu in neučinkovitosti v napadu to prednost brez težav ohranili do konca niza in jo celo povečali. Niz se je končal z napako kamniške ekipe na mreži.

  Slovenski podprvaki so v drugi niz krenili v precej spremenjeni zasedbi. Namesto Miloša Arsenoskega, Jana Klobučarja in Tomislava Mitrašinovića so priložnost dobili Uroš Planinšič ter Jure Okroglič in Nik Mujanović, ki sta v igro vstopila že ob koncu prvega niza. Z blokom Sose Sierre so sploh prvič povedli (6:5), po novem bloku, tokrat Daniela Aponze in napaki gostov je bilo 8:5 za Kamničane. Tudi po polminutnem odmoru Pleška so kamniški odbojkarji, na servisu je bil Okroglič, dosegli še dve točki, zato je Škorc vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda tudi po njem so Kamničani dosegli še eno točko za vodstvo z 11:5. Pred vstopom v končnico niza so Mariborčani na servis Connorja McConnella svoj zaostanek prepolovili le na tri točke zaostanka (17:20), vendar se zgodba z včerajšnjega četrtega niza, ko so zapravili visoko prednost proti ACH Volleyju, ni ponovila. Tudi ta niz se je končal z napako na mreži, tokrat Mariborčanov.
  Tudi tretji niz so bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so z asom Planinšiča nasprotniku pobegnili za štiri točke (10:6), po napaki Mariborčanov za pet (12:7). Ko je bil v bloku uspešen Okroglič, je bilo že 15:9. Z dvema zaporednima blokoma so Mariborčani zaostanek hitro prepolovili (13:16), zato je s polminutnim odmorom reagiral Pleško. Ob pravem trenutku, kajti z delnim izidom 6:1 so Kamničani prišli do osmih točk prednosti (22:14), s tem pa je bil tretji niz, ki ga je končal Mujanović, odločen.

  Četrti niz je bil izenačen do 12. točke, ko sta se ekipi menjavali v vodstvu. Kamničani so sicer povedli z 2:0, vendar sta bili ekipi na drugi točki že skupaj, spet pa so Mariborčanom pobegnili na servis Mujanovića, ko je bilo po uspešnem napadu Sose Sierre z druge linije 16:12 za Calcit Volley. Vendar se mariborski odbojkarji še niso sprijaznili s porazom in po dveh blokih Janža Janeza Kržiča so zaostajali le še za točko točki (17:18). Kamniške težave je rešil Okroglič, nato pa je sledila še napaka Mariborčanov. Odbojkarji Calcit Volleyja so po novi točki kubanskega sprejemalca prišli do treh zaključnih žog za končno zmago, drugo je izkoristil Aponza.

  Izjavi po tekmi
  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: “Začeli smo preveč zaspano, kar me je seveda zmotilo. Po izgubljenemnizu so se fantje zbrali, začeli igrati odbojko in temu primeren je bil izid. S servisom smo malo manj pritisnili kot včeraj proti ACH Volleyju, zato smo na ta račun naredili deset napak manj na servisu, posledično pa so imeli Mariborčani boljši sprejem. Na koncu so imeli 70-odstotnega, ampak vse čestitke fantom, ki so prišli do zmage.”

  Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora: “Seveda smo si želeli zmagati, vendar eno so cilji drugo pa želje. Prvi niz smo odigrali zelo dobro proti zelo dobremu Calcit Volleyju, tudi v zadnjem nizu smo bili blizu, vendar smo v končnici naredili kakšno napako preveč. Jutri je nov dan, čaka nas še najmanj tako težek, če ne težji nasprotnik, mi pa bomo skušali nuditi čim večji odpor.”