Po dobrem prvem nizu so popustile

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske v gosteh izgubile proti Novi KBM Braniku. Aktualne državne prvakinje, s katerimi se bodo Kamničanke v petek, 21. decembra, v Kanalu pomerile v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, so zmagale s 3:0 (21, 11, 13).

  Nova KBM Branik – Calcit Volley II 3:0 (21, 11, 13)

  Maribor – Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 80, sodnika Atanasov, Vrenko.

  Nova KBM Branik: Mlakar 17, Kaučič 4, Dobaj (L), Bračko 3, Bezsonova 7, Najdič 4, Kočar (C), Sobočan 10, Pintar 8, Blagne (L), Fijok-Lorber 5.  Trener: Samo Miklavc.

  Calcit Volley II: Krašovec 8, Špoljarič, Topič, Šeme (L), Lužovec 4, Javornik, Juhant, Gadža, Bošeska 1, Žužek 2, Zatkovič 8, Somrak, Sitar, Jerala 5, T. Gojak (L), A. Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  V prvi tekmi letošnje sezone so mlade kamniške odbojkarice ob svojem debiju na prvoligaški sceni nudile dostojen odpor najboljši slovenski ekipi zadnjih dveh sezon. Tudi v nadaljevanju prvenstva so varovanke Francija Obolnarja prikazale dobro igro, s tremi zmagami pa so prvi del državnega prvenstva končale na sedmem mestu. Na svojem prvem gostovanju v mariborski Lukni so v prvem nizu domačinkam še nudile dostojen odpor, žal pa nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno. Priložnost za boljši vtis bodo imele že prihodnji petek na zaključnem turnirju pokala Slovenije.

  Kamničanke, ki so na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah v članski konkurenci zmagale, uspešne pa so bile tudi v kadetskem in mladinskem državnem prvenstvu, tekme z Mariborčankami niso začele ravno obetavno, saj so po odličnih servisih Ize Mlakar zaostajale za sedem točk (11:4). Vendar so se s petimi zaporednimi točkami, ko je bila na servisu Manja Jerala, kamniške odbojkarice domačinkam približale na dve točki zaostanka (9:11), po polminutnem odmoru pa so bankirke vajeti igre spet vzele v svoje roke. Po njihovem vodstvu z 19:14 je bil niz odločen.

  V drugi niz so gostje vstopile s težavami na sprejemu, kajti po asu Ele Pintar so zaostajale že za šest točk, Franci Obolnar pa je porabil tudi že oba polminutna odmora. Tudi po drugem niso prišle do svoje igre, predvsem v napadu ni bilo pravega zaključka, nadaljevale so se tudi napake na sprejemu. Po novem asu, tokrat Sare Najdič, je bilo že 20:10 za domačo ekipo, ki je drugi niz zanesljivo dobila.

  Tudi v tretjem nizu Kamničanke niso vzpostavile ravnotežja, po servisih Brine Bračko so zaostajale za pet točk (3:8). Po njeni novi točki, tokrat v napadu, je bilo že 17:7 za mariborsko ekipo, ki visoke prednosti ni zapravila. Že čez šest dni se bosta Nova KBM Branik in Calcit Volley spet srečali, tokrat v polfinalu pokala Slovenije.

  Komentarji