Boljše od Šempetra

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske pred svojimi navijači premagale SIP Šempeter s 3:1 (23, 14, -20, 23). V torek, 18. decembra, bodo ob 20. uri v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge gostile nemško ekipo Ladies in Black iz Aachna, v petek, 21. decembra, pa se bodo v polfinalu pokala Slovenije v Kanalu pomerile z GEN-I Volleyjem.

  Calcit Volley – SIP Šempeter  3:1 (23, 14, -20, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Miklošič (Maribor).

  Calcit Volley: Valenčič 2, Kotnik 11, P. Marušič 2, Š. Marušič, Mihalinec 13, Pogačar 3, Kostić 20, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 10, Zorman 1. Trener: Gregor Rozman.

  SIP Šempeter: Božič 5, Praunseis 9, Podbregar, Forštnarič 9, Žnidar 2, Doler, Vrhovnik 8, Lakše 4, Mazej (L), Lakovšek 18. Trener: Beno Božič.

  Na prvi letošnji medsebojni tekmi so na uvodu v sezono Šempetranke v domači dvorani v uvodnem nizu presenetile Kamničanke, ki so v nadaljevanju stvari le postavile na svoje mesto. Tudi med tednom so imele varovanke Gregorja Rozmana nekaj težav, da so v zaostali tekmi osmega kroga v Hočah premagale Formulo Formis, v letošnji zadnji tekmi državnega pa so za zmago spet potrebovale štiri nize.

  V prvem nizu je četrtouvrščena ekipa državnega prvenstva nudila dober odpor drugouvrščenim Kamničankam, za katere je po bolezni spet zaigrala Lucy Charuk. Šempetranke so po boljšem začetku in vodstvu s 4:1 na sredini niza zaostajale za dve točki (14:12). V gostujoči ekipi je bila razpoložena Jerneja Lakovšek, toda po uspešnem napadu Tine Kaker so domačinke povedle s 17:16. Ko sta bili v napadu učinkoviti še Olivera Kostić in Nina Kotnik, so kamniške odbojkarice prišle do petih zaključnih žog, vendar se Šempetranke še niso predale. Na servis Nine Praunseis so izničile štiri, peto pa je le izkoristila Kotnikova.

  Drugi niz je minil v premoči domačih odbojkaric, ki so si z dobrim servisom in raznovrstno igro v napadu hitro priigrale štiri točke prednosti (8:4), še večja je bila ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru (16:7). Tudi v nadaljevanju niza niso popuščale, v napadu je bila še naprej razigrana Olivera Kostić, višje so bile tudi v bloku, tako da je bil niz po njihovem vodstvu z 21:10 praktično odločen.

  Visoka zmaga v drugem nizu je nekoliko uspavala domačo ekipo, ki je gostjam dovolila, da so jim pobegnile za štiri točke (8:4). Tudi v nadaljevanju niza Šempetranke niso popustile, še naprej so bile zbrane na sprejemu, v bloku je prevladovala Maja Forštnarič, nekdanja igralka Calcit Volleyja, z lastnimi napakami pa so jim delo olajšale tudi Kamničanke, ki so bile brez pravih možnosti za preobrat.

  Tudi četrti niz je bil, podobno kot prvi, ves čas izenačen. Nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti, Kamničanke so še naprej delale večje število lastnih napak, ki pa tokrat zanje niso bile usodne. Pred vstopom v končnico niza so gostjam pobegnile za tri točke (20:17), a so jih Šempetranke hitro ulovile. Bilo je tudi še 23:23, nato pa so domače odbojkarice le dosegle dve zaporedni točki za deveto zmago v letošnjem državnem prvenstvu, s katero bodo leto 2018 končale na drugem mestu.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Res je, da do zmage nismo prišli na lahek način, vendar so na koncu pomembne tri točke, vse drugo ne šteje. Glede na nekoliko povečan obseg treninga, ob tem pa smo imeli v sredo še težko tekmo v Hočah, v tem trenutku ekipa ni sveža, z nekoliko težkimi nogami pa ni lahko igrati. Ampak to je bilo vse po načrtu, zato je najbolj pomembno, da smo ostali neporaženi.«

  Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Z malo sreče bi bil izid lahko tudi drugačen. Z izjemo drugega niza smo igrali dobro, ko smo vzpostavili ravnotežje, smo bili enakovredni domačinkam, pozna pa se, da ekipam od četrtega mesta navzdol primanjkuje težjih tekem, zato v končnicah potem nismo uspešni. Vseeno lahko dekletom čestitam za prikazano igro in če bi se dve, tri točke drugače obrnile, bi se morda lahko mi veselili zmage.«

  Komentarji