Pleško: Zmage v ekipo prinašajo dobro vzdušje

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v soboto ob 20. uri v 18. krogu Sportklub prve odbojkarske lige v sosedskem derbiju gostili kranjsko Hišo na Kolesih Triglav. Na obeh dozdajšnjih tekmah v letošnji sezoni so obakrat do zmage prišli Calcitovci, vendar njihov trener Matija Pleško opozarja, da je vsaka tekma poglavje zase.

  V sredo so varovanci Matije Pleška brez izgubljenega niza ugnali Kanalce in si štiri kroge pred koncem rednega dela državnega prvenstva že zagotovili najmanj tretje mesto pred začetkom končnice. Trenutno za drugouvrščenimi Mariborčani zaostajalo za pet točk, igrati pa morajo še s Hišo na kolesih Triglavom, Merkur Mariborom, ACH Volleyjem in Krko. S Kranjčani in Ljubljančani doma, preostali dve tekmi v gosteh.

  »Od tekme s Črnučami smo imeli enajst prostih dni, tako da smo lahko v miru trenirali. Pred tem za kakovostni trening nismo imeli ne časa ne igralcev. Mislim, da nam je to prišlo prav in tudi sredine tekma proti Salonitu je dobro izpadla. V treh nizih smo dosegli deset asov, kar je bilo razveseljivo, še enkrat več pa se je pokazalo, da vse precej lažje in tudi to se je potem poznalo na igrišču,« je Pleško, trener Calcit Volleyja, komentiral sredino zmago nad Kanalci.

  Dobra igra je pred nadaljevanjem prvenstva zagotovo dobra spodbuda za kamniško ekipo, vendar jo bo treba potrjevati iz tekme v tekmo. Že v soboto, ko v Kamnik prihajajo sosedje iz Kranja, ki so v zadnjem krogu doma izgubili z novomeško Krko in so zdaj prikovani na dno prvenstvene lestvice. Vendar se kamniški odbojkarji z njihovimi težavami ne obremenjujejo.

  »Do zdaj v letu 2022 še nismo izgubili tekme in naj tako ostane še naprej. Vsaka tekma je zgodba zase in to bo veljalo tudi za sobotno tekmo s Kranjčani. Res je, da so trenutno na zadnjem mestu, vendar so vedno zelo neugodni. Čeprav so zadnji, niso zato nič manj nevarni. V tekmo bomo morali vstopiti z vso resnostjo, zagnano, predvsem pa želimo prikazati dobro odbojko, kajti vse to je pomembno za dobro vzdušje v ekipi, ko bodo pred nami najbolj pomembne tekme v sezoni,« je pred sobotno tekmo še dejal trener kamniške ekipe.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale tekme 18. kroga državnega prvenstva. Calcitovci bodo z enim očesom zagotovo pogledovali proti Kanalu, kjer bo ob isti uri gostoval Merkur Maribor. V dvorani OŠ Maksa Pečarja se bosta pomerili ljubljanski ekipi, Novomeščani pa bodo po zmagi v Kranju skušali čim dražje prodati svojo kožo tudi v Murski Soboti.