Osma tekma, osma zmaga

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v osmem krogu 2. DOL doma premagali Radence s 3:0 (13, 15, 18). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 10. decembra, gostovali v Braslovčah.

  Calcit Volley I – Radenci  3:0 (13, 15, 18)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, sodnika: Vratarič, Radovanović.

  Calcit Volley II: Podbregar, L. Blaževič, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Burkeljca, Novak. Trener: Gašper Ribič.

  Radenci: Založnik, L. Marič, N. Marič, Ros, Domanjko, Kolarič, Prelog, Türkl (L). Trener: Bogdan Marič.

  Mlada kamniška ekipa nadaljuje svoj zmagoviti niz v drugoligaški konkurenci. Tokrat jim je bilo delo še nekoliko olajšano, saj so gostje prišli le v precej oslabljeni zasedbi. Ne glede na vse, so domačini od prve točke naprej igrali zavzeto in niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim Radenčani približali. V nepopolni zasedbi so sicer bili tudi varovanci Gašperja Ribiča, saj sta zaradi bolezni manjkala Ambrož Poljanšek in Urban Blaževič.

  Domača ekipa je tekmo začela v postavi: Nik Drnovšek, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Rok Podbregar, Jure Burkeljca in Marko Medved. Proti koncu prvega niza je namesto Miha Okorna vstopil Jakob Drolc in je ostal v igri do konca tekme. V postavi sta bila še Luka Blaževič in Maj Novak.

  »Danes smo dosegli pomembno zmago. Vknjižili nove tri točke, kar je bil tudi naš prvi cilj. Naredili smo malo napak, ves čas vršil pritisk s servisom in posledično dobro igrali v bloku in obrambi, kar je bil ključ do zmage,« je po tekmi dejal Nik Drnovšek, nadarjeni podajalec druge članske ekipe Calcit Volleyja.