Nova zmaga, a Rozman razočaran po tekmi

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Krim s 3:0 (22, 10, 25). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke prihodnjo soboto gostovale v Šempetru v Savinjski dolini. Tekma se bo začela ob 19.30. Že v sredo, 7. decembra, pa jih čaka še domača tekma četrtfinala Pokala Slovenije. Ob 17.30 bodo gostile ATK Grosuplje.

  Calcit Volley  Krim  3:0 (22, 10, 25)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Goznik, Miklošič.

  Calcit Volley: Gorjup 4, Radišković, Vovk 9, Đorđević, Hutinski 9, Boisa 9, Kregar 13, Charuk, Pucelj 1, Čižman 4, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Krim: Mohorič 4, Friškovec, Zalokar 4, Čotar 15, Križnik 4, Jovanović 5, Kranjec (L), Lončar 1, Jerman (L), Janjić 5. Trener: Jože Časar.

  V prvi medsebojni letošnji tekmi so Kamničanke v treh nizih Krimu v gosteh prepustile le 37 točk, pa tudi sicer varovankam Jožeta Časarja v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Do svoje edine zmage so prišle za »zeleno« mizo, tako da je najmlajša ekipa prvenstva trenutno le pri štirih točkah. Eno je osvojila še na domači tekmi z Grosupeljčankami. Na drugi strani so aktualne državne prvakinje v prvih devetih krogih izgubile le en niz.

  V prvem nizu so domače odbojkarice imele le 14-odstotni sprejem, temu primeren pa je bil tudi odpor gostij, ki so po asu Nike Čotar povedle s 4:1, vodile pa so tudi še s 14:11. Z blokom Sare Hutinski so Kamničanke izid na 14. točki izenačile, do prvega vodstva pa so prišle po napaki Ljubljančank (17:16). Na servis Hutinski so domače odbojkarice dosegle še tri točke (20:16), vendar jim to še ni zagotavljalo mirne končnice. Krim je po dveh lastnih kamniških napakah izenačil na 22:22, to pa je bilo z njegove strani v uvodnem nizu tudi vse. Niz sta končali Neja Čižman z dvema zaporednima točkama in blokom Hutinski.

  Drugi niz je bil izenačen le do tretje točke, nato pa so Kamničanke na servis Naje Boise povedle z 10:3. Nova serija točk za domačo ekipo je sledila na servis Ule Gorjup, ko so iz 11:5 prišle do vodstva z 18:5. Niz je bil s tem odločen, zadnjih pet točk pa so domačinke dosegle na servis Klare Kregar, ki je bila z enajstimi točkami tudi najbolj učinkovita igralka prviih dveh nizov.

  Bolj izenačen je bil spet tretji niz, v katerem so Kamničanke s štirimi zaporednimi točkami povedle z 8:4, po napaki gostij z 12:6. Po bloku Čižman je domača ekipa vodila tudi še s 17:12, toda na servis Čotar so Ljubljančanke prišle do preobrata. Z njenim asom je na 17. točki sledilo izenačenje, po točki Katjuše Mohorič in napaki domače ekipa pa so povedle z 19:17. Domači trener Gregor Rozman je vzel polminutni odmor, po njem pa so njegove varovanke izid na 19. točki izenačile, v končnico pa po bloku Hutinski vstopile z dvema točkama prednosti (21:19). Kamničanke so tudi prve prišle do zaključne žoge, z asom Hutinski so izkoristile drugo, eno pa so imele tudi Ljubljančanke.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Mislim, da tokrat komentar ni potreben. Vsaka igralka se sama pri sebi lahko vpraša, kaj in kako. Številke govorijo zase. Igralkam nimam več česa razlagati, o tem smo govorili že stokrat. Na njih je, ali bodo to dojele ali ne.”

  Jože Časar, trener Krima: “Bolj kot z drugimi ekipami se ukvarjamo sami s sabo. Imamo popolnoma novo ekipo z igralkami, ki razen redkih, še niso igrale v prvi ligi. Na trenutke že igramo dobro, vendar je to za zdaj premalo. Skušamo sestaviti novo zgodbo na daljši rok, vse te tekme, ki jih igramo, pa so priprava na marčevske tekme, ko se bo odločalo o našem obstanku med najboljšimi slovenskimi ekipami.”