Ogrevanje pred sobotnim finalom Pokala Slovenije

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v zadnjem krogu rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige v nedeljo, ob 18. uri, gostovali v ljubljanski dvorani Tivoli, kjer se bodo pomerili z ACH Volleyjem. Že šest dni pozneje kamniško in ljubljansko ekipo čaka še finale Pokala Slovenije, ki bo v Velenju.

  Čeprav je že nekaj časa znano, da bo ACH Volley redni del prvenstva končal na prvem mestu Sportklub prve odbojkarske lige za moške, Calcit Volley pa na drugem, njihov nedeljski obračun ne bo nepomemben. Zmaga bo za obe ekipi pomenila psihološko prednost pred finalnim pokalnim obračunom, po katerem ju čaka še en finale, in sicer najverjetneje 17. marca, v srednjeevropski ligi.

  V sredo so več dela v povratnih polfinalnih tekmah imeli kamniški odbojkarji, ki so za Dobljani zaostajali z 1:2, in če bi četrti niz pripadel varovancem Zorana Kedačiča, bi o finalistu odločal zlati niz. Na drugi strani so Ljubljančani po zmagi na prvi tekmi s 3:1 doma premagali Merkur Maribor s 3:0.

  »V drugem nizu smo imeli veliko težav na svoj servis, ki je bil tudi premalo prodoren in to se je potem vleklo tudi skozi tretji niz. Na ta način so Dobljani prišli do dobrega sprejema in tako je težko prihajati do točk. Toda vseeno je bilo več pozitivnih stvari v naši igri, še zlasti v četrtem nizu, ko smo se vrnili v igro z dobrimi servisi Aponze, pa tudi ekipa je pokazala pravi karakter, tako da smo na koncu le prišli do uvrstitve v finale. Bi pa pohvalil Miho Okorna, ki je bil z nami, in čeprav ni dobil priložnosti za igro, se je podredil ekipi,« je o sredini zmagi nad SK Zadrugo Aich/Dobom dejal Jurij Žavbi, trener kamniških odbojkarjev.

  Pred Kamničani je zdaj obdobje tekem z ACH Volleyjem. V slabih 14 dneh se bodo z njimi pomerili trikrat, trikrat pa so z njimi v letošnji sezoni že igrali. Vse tri so dobili Ljubljančani, prvi dve s 3:1 in zadnjo v Kamniku s 3:2. Predvsem v zadnji so bili Kamničani zelo blizu zmagi.

  »Rezultatsko najmanj pomembna bo nedelja v Tivoliju, vendar bo pomembna v grajenju samozavesti, tako da bo že v ‘službi’ naslednjih dveh, ko bomo lahko preizkusili nekatere taktične variante, ki bi jih morda lahko prenesli v prihajajoča finalna obračuna. Ne glede na vse bomo v nedeljo vsekakor skušali zmagati, kajti če tega cilja ne bi imeli, bi bilo bolje, da bi ta čas namenili treningu,« je dejal trener Calcit Volleyja, ki se je dotaknil tudi letošnjih obračunov z ACH Volleyjem.

  »Če se ozrem na naše medsebojne tekme,  ACH Volley v njih še ni prikazal svoje najboljše igre, vendar to velja tudi za nas. Tako da oboji na teh naših derbijih še čakamo na svoje dobre igre. Pomembno bo, da ne podcenjujemo sami sebe, moramo verjeti, da ACH lahko premagamo. Osebno verjamem, da ga lahko. Če ne v nedeljo, pa potem v finalnih obračunih,« v svojo ekipo verjame Žavbi.

  Preostale tekme zadnjega kroga rednega dela državnega prvenstva bodo na sporedu v soboto. Črnučani bodo gostili Hišo na kolesih Triglav, Salonit Anhovo bo igral s Panvito Pomgradom, medtem ko Fužinar SijMetal čaka tekma z Merkur Mariborom.