Odpoved tekme v Kašteli

    Odbojkarice Calcit Volleyja bi danes morale odpotovati v Kaštelo na tekmo 8. kroga srednjeevropske lige Mevza, kjer jih je čakal obračun s tamkajšnjo Marino Kaštela. Calcitovke na tekmo v Dalmacijo niso odpotovale, saj je le-ta zaradi zdravstvenih razlogov odpovedana. Nadomestni termin tekme še ni znan in ga bomo sporočili naknadno.

    Tri kroge pred koncem rednega dela lige Mevza Kamničanke zasedajo prvo mesto na lestvici in so točko pred madžarskim Vasasom. Na tretjem mestu je s tekmo manj in zaostankom desetih točk zagrebška Mladost. Drevišnje tekmice Calcitovk, odbojkarice Marine Kaštela, so do sedaj zabeležile zgolj štiri točke, pet tekem od šestih so izgubile.

    Poleg tekme v Kašteli imajo Calcitovke, ki so tudi branilke naslova iz sezone 2019/20 (lansko sezono se ženski del lige Mevza ni odvijal), pred seboj še dve tekmi v domači dvorani. Vse kaže, da se bo odločilna tekma za vodilno mesto v rednem delu tekmovanja odvijala 26. januarja, ko v Kamnik prihajajo Budimpeštanke, dva tedna za tem pa bodo Calcitovke gostile še Zagrebčanke. Zaključni turnir najboljše četverice bo 23. in 24. februarja na Dunaju v organizaciji SG VB NÖ Sokol/Post Schwechat.

    Naslednjič naj bi Calcitovke na igrišče stopile že to soboto, ko v domačem prvenstvu načrtujejo tekmo proti Luki Koper. Tekma je predvidena ob 17.30