Beravs: Kranjčanom Calcit Volley predstavlja dodatni motiv

  Odbojkarji Calcit Volleyja so na najboljši možni način vstopili v leto 2022, z domačima zmagama v srednjeevropski ligi proti ekipama VKP Bratislava in UVC Holding Graz, s katerima so na dobri poti, da se uvrstijo na zaključni turnir. V domačem prvenstvu bodo svojo prvo tekmo v novem letu igrali v sredo, ko se bodo ob 20. uri v kranjski športni dvorani Planina v 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige pomerili z domačo Hišo na kolesih Triglavom.

  Na podoben način, kot so začeli leto 2022, so si Kamničani želeli začeti sezono 2021/22, vendar moramo ob tem priznati, da sta bila nasprotnika v začetku sezone bistveno težja, kot sta bili ekipi iz Bratislave in Gradca.

  »Dejstvo je, da nam razpored na začetku sezone ni šel na roke, saj sta tako Merkur Maribor kot ACH Volley veliko močnejša od Bratislave in Gradca. Takoj na začetku smo dobili dva najtežja možna nasprotnika, tako da niti nismo imeli časa, da bi prišli do tekmovalne forme, zato sta ti dve zmagi več kot dobrodošli. Zdaj so na vrsti Kranjčani in upam, da bomo v tem slogu nadaljevali,« se nadeja Žan Beravs, organizator igre Calcit Volleyja, ki je kar nekaj let igral za kranjsko ekipo, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Še več, trenutno je celo na zadnjem mestu z istim številom točk kot novomeška Krka.

  »Osebno sem nad tem kar malo presenečen, saj sem pričakoval, da bo Triglav višje na lestvici. Ampak še iz časov, ko sem bil sam v Kranju, je bilo vedno dodatni motiv igrati proti Calcit Volleyju. Zato vem, da bodo v sredo zelo neugodni. Dobro poznam tudi nekaj njihovih igralcev, s katerim smo skupaj rastli v Žirovnici. Pričakujem zanimivo tekmo in bomo morali vanjo resno vstopiti, čeprav so Kranjčani trenutno zadnji na prvenstveni lestvici. Vendar to nič ne pomeni, kajti ko se je 1A. liga zmanjšala na osem klubov, je tudi konkurenca zdaj večja in je treba vsako tekmo igrati na polno. Tako bo tudi v sredo v Kranju,« opozarja Žirovničan v kamniškem dresu.

  Do konca rednega dela prvenstva je še devet tekem, realno pa je prvo mesto že bolj ali manj oddano, še vedno pa je v igri drugo, ki bi v morebitnem polfinalu končnice prineslo prednost domačega igrišča.

  »Upam, da so tisti slabi trenutki, ki smo jih imeli do zdaj, že za nami. Dejstvo je, da smo imeli veliko težav z odsotnostjo nekaterih igralcev, ampak zdaj je novo leto, pred nami je nov list in verjamem, da so tiste slabše predstave že za nami. Treniramo dobro, mislim, da smo v formi, na nas pa je, da v prihodnji treh, štirih mesecih to potrdimo tudi na igrišču. Ena od prednosti od začetka sezone je zdaj dejansko tudi ta, da gremo postopoma od nekoliko lažjih na težje tekme, zelo pa se nam pozna, da je kapetan Mitja Gasparini okreval po poškodbi. Z njim smo vsekakor močnejši, bolj samozavestni in verjetno tudi to pripomore k našim boljšim predstavam,« je prepričan 28-letni Beravs.

  V lanski sezoni se Calcitovcem ni izšlo v državnem prvenstvu, zato pa so ob koncu sezone osvojili pokal, v letošnji je pokal že izgubljen, ostaja še državno prvenstvo, ki je vendarle osnovni cilj varovancev Matije Pleška. »Na žalost je bil zaključni turnir Pokala Slovenije za nas nekoliko prezgodaj, to je zdaj že preteklost. Upam, da bomo formo dobro načrtovali in da bomo v najboljši formi v končnici državnega prvenstva. Vsekakor se boju za naslov državnega prvaka ne bomo kar tako odrekli. Prav tako ne čim boljši uvrstitvi v srednjeevropski ligi. V njej zaključnega turnirja še nimamo zagotovljenega. Do konca rednega dela tekmovanja nas čaka še pet tekem. Vsaka od njih bo poglavje zase, bi bilo pa dobro, če bi bili na koncu tretji, da bi se v polfinalu zaključnega turnirja izognili ACH Volleyju. Ampak najprej bo treba odigrati tekmo v Kranju, nato nas v soboto v Pliberku čaka domača SK Zadruga …. Skratka, moramo iti tekmo za tekmo,« Žan Beravs ne želi ničesar prehitevati. In tako je tudi prav.