Od zdaj samo še državno prvenstvo

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v tretjem krogu pokala Slovenije na gostovanju v Cerkljah na Gorenjskem izgubila proti domači ekipi Adergas Anza z 2:3 (21, -24, 20, -22, -9). V soboto, 16. oktobra, bodo Kamničani v dvorani OŠ Stranje ob 17.30 v drugem krogu 2. DOL gostili Slovensko Bistrico.

    Mlada kamniška ekipa je tekmo proti Adergasu začela v postavi Nik Drnovšek, Gregor Frece, Gregor Felkar, Miha Okorn, Ambrož Poljanšek, Luka Pristovnik in Mark Uršič na mestu prostega igralca. Podobno kot v soboto v prvem krogu 2. DOL so tekmo dobro začeli, s servisi so povzročali težave gostiteljem na sprejemu, uspešni so bili tudi v bloku. Tudi večji del drugega niza je bila kamniška igra dobra, vendar je v končnici prišlo do padca zbranosti, kar so izkušenejši domačini izkoristili.

    Vendar poraz v drugem nizu ni zaustavil Kamničanov, ki so si hitro priigrali občutnejšo prednost, tako da je trener Andrej Flajs v igro poslal še Urbana Blaževiča na mesto podajalca, Roka Podbregarja na mesto korektorja in Jureta Burkeljco kot srednjega blokerja. Čeprav je po zamenjavah prišlo do rahlega padca v igri, zmaga v tretjem nizu ni bila vprašljiva. Toda v četrti niz so Kamničani vstopili premalo agresivno, si že v začetku nabrali zaostanek, ki ga navkljub boljši igri v končnici niso več nadomestili. Podobno je bilo tudi v tie-breaku, tako da se je v četrti krog zasluženo uvrstila domača ekipa.

    »Zdaj nam ne preostane drugega, kot da se popolnoma osredotočimo na tekmovanje v 2. DOL in turnirje mladinskega državnega prvenstva,« je po porazu svojih varovancev dejal Andrej Flajs, trener Calcit Volleyja II.