Obetavni mladi talenti zaokrožujejo moštvo za prihajajočo sezono

  Moška ekipa Calcit Volley predstavlja še zadnje okrepitve za sezono 2023/24. Ekipi se pridružuje nekaj najbolj perspektivnih slovenskih talentov, ki bodo pripomogli k nadgradnji moštva Mladena Kašića.

  V Kamnik prihaja 18-letni Jurij Oman, obetavni srednji bloker, ki se je v zadnjih dveh sezonah dokazoval na Črnučah. Pri zgolj petnajstih letih je prvič zaigral v prvoligaški konkurenci in vse od tedaj ostal v prvi postavi Črnučanov. S sposobnostjo igranja tudi na mestu korektorja je Oman izkazal svojo vsestranskost tudi v mladinski ekipi Črnuč, ki je osvojila lanskoletno državno prvenstvo.

  Na mesto prostega igralca s Črnuč prihaja prav tako 18-letni Matevž Karadža Pevc. Z izjemnim občutkom za sprejem Karadža Pevc opozarja na svoj talent tudi v slovenski reprezentanci U19, ki jo čez teden dni čaka svetovno mladinsko prvenstvo v Argentini. Tam bo tudi njegov moštveni kolega Oman. Oba, tako Karadža Pevc kot Jurij Oman, sta nosilca zlate medalje s kadetskega evropskega prvenstva 2021.

  Kot najizkušenejši iz nove kamniške trojice se h Calcit Volleyju seli 23-letni Črtomir Bošnjak. Bošnjak je bil zadnjo sezono član ACH Volleyja, pred tem pa se je dokazoval na Črnučah in v Kranju. Z dobrimi igrami je jasno pokazal svojo vrednost in potencial na mestu sprejemalca, nanj lahko zelo resno računa tudi slovenska izbrana vrsta. V novi sezoni bo v dresu Calcit Volleyja dobil priložnost, da pokaže svojo izjemno kakovost.

  Calcit Volley, ki bo v novi sezoni poleg obeh domačih lovorik zasledoval tudi čim boljšo uvrstitev v evropskem pokalu Challenge – prvi nasprotnik Kamničanov bodo norveški Vikingi iz Bergna – in srednjeevropski ligi Mevza, je tako sklenil krog okrepitev za prihajajočo sezono. Ekipa bo delo začela v začetku avgusta.

  Calcit Volley v sezoni 2023/24
  • podajalca: Bernard Bakonji, Uroš Planinšič
  • prosta igralca: Alan Košenina, Matevž Karadža Pevc
  • sprejemalci: Lazaro Brunet, Jure Okroglič, Dino Vinkovič, Črtomir Bošnjak
  • blokerji: Uroš Nikolić, Uroš Pavlović, Luka Lazar, Jurij Oman
  • korektorja: Nik Mujanović, Tomislav Mitrašinović
  • trener: Mladen Kašić
  • pomočnik trenerja: Jurij Žavbi