Ob zmagi ostala energija še za finale mladink

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v enajstem krogu 1B. DOL za ženske doma premagale Ljutomer s 3:0 (12, 24, 18). Za kamniške princeske je to peta zmaga v letošnji sezoni, z njo so se ob tekmi manj učvrstile na četrtem mestu prvenstvene lestvice, trenutno imajo 19 točk, jutri pa večino igralk čaka še zaključni finalni turnir v mladinskem državnem prvenstvu. V polfinalu se bodo v Novi Gorici pomerile z Novo KBM Branikom.

  Calcit Volley – Ljutomer   3:0 (12, 24, 18)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 60, sodnika: Vrenko, Suljanković.

  Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topič, Lužovec, Javornik, Boisa, Povh, Gojak, Zorman, Žužek, Andrejič, Sitar, Kraševec, Gojak (L). Trener: Aljoša Jemec.

  OK Ljutomer: Petek, V. Kosi, N. Kosi, Rosić, Kutnjak, Makoter, Anželj, Vnuk,  Rakuša, Hochstatter, Nedok. Trener: Andrej Tot.

  V prvem delu sezone so Ljutomerčanke pred svojimi navijači brez izgubljenega niza premagale drugo kamniško žensko ekipo, ki je v nadaljevanju prvenstva kar štiri tekme izgubila v tie-breaku. V prejšnjem krogu so varovanke Aljoše Jemca v svoji dvorani s 3:1 premagale Krim, še bolj prepričljive pa so bile v današnjem dvoboju z Ljutomerčankami, ki jim niso prepustile niti niza.

  Že v uvodnem nizu so Kamničanke prevladovale v vseh elementih igre. Po zaslugi boljšega servisa in učinkoviti igri v napadu so v prvem nizu gostjam prepustile le 12 točk, v drugem pa je bila igra veliko bolj izenačena. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, v končnici pa so bile vendarle bolj zbrane domače odbojkarice, ki so se v tretjem nizu spet sprostile, povedle že v samem uvodu, z dobro igro nadaljevale do konca in prišle do zaslužene zmage.

  »Pričakovali smo težjo tekmo, vendar smo relativno lahko prišli do zmage. Bolj napet je bil le drugi, ki smo ga rešili v svojo korist šele v končnici. Viden je napredek v igri, saj smo proti istemu nasprotniku še pred dvema mesecema gladko izgubili. Pozitivno je tudi to, da smo lahko prihranili nekaj energije za jutrišnji zaključni turnir mladink v Novi Gorici,« je bil po zmagi svojih varovank zadovoljen trener Calcit Volleyja II Aljoša Jemec.