Mariborčani kaznovali slabši kamniški sprejem

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v 12. krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili proti Mariboru z 0:3 (-25, 21, 22). To je bila njihova zadnja tekma letos, v letu 2020 pa bodo svoje prvo tekmo igrali na zaključnem turnirju, ki bo med 17. in 19. januarjem v Kamniku. Njihov nasprotnik bodo prav Mariborčani.

  Maribor – Calcit Volley  3:0 (25, 21, 22)

  Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 300, sodnika: Novak (Dvor), Seifried (Maribor).

  Maribor: Herman 9, Hafner, Boroja (L), Mulec 6, Detela, Koblar, Možič 10, Košenina (L), Donik, Bračko, Uremovič 5, Kovačič, Planinšič 6, Bogožalec 14. Trener: Sebastijan Škorc.

  Calcit Volley: Pereira 9, Hribar (L), Bregar 14, Koncilja 4, Hebda 10, Jordanov, Planinc 3, Brulec 1, Kvas, Lakner, Kotnik 3, Štembergar Zupan 1, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Med tednom so kamniški odbojkarji ostali praznih rok v prvem krogu pokala Challenge, v zlatem nizu jih je izločil Sporting iz Lizbone, medtem ko so Mariborčani v vnaprej odigrani tekmi domačega prvenstva z 2:3 izgubili proti Panviti Pomgradu. Hitreje so na poraz pozabili mariborski odbojkarji, ki so po preobratu v prvem nizu vajeti igre prevzeli v svoje roke in prišli do zaslužene zmage.

  Prvi niz so veliko bolje začeli varovanci Marka Brumna, ki so z asom Maxsona Pereire domačinom pobegnili za šest točk (10:4), še bližje vodstvu z 1:0 v nizih pa so bili po točki Mihe Bregarja, saj je bilo na semaforju že 16:8. Vendar se mladi Mariborčani niso predali, izkoristili so nezbranost Kamničanov in se jim prek Aljoše Bogožalca približali na dve točki zaostanka (16:18). Niti polminutni odmor gostov ni vrnil v igro, kajti po dveh zaporednih asih Aljaža Hermana so Mariborčani izid na 20. točki izenačili. Vseeno so bili bližje zmagi v uvodnem nizu gostje, ki so imeli dve zaključni žogi, a so obe domačini ubranili, nato pa po zaslugi Hermana prišli do edinega vodstva v uvodnem nizu.

  Čeprav so v drugem nizu Kamničani po uspešnem napadu Maria Koncilje še vodili s 7:5, so z dvema zaporednima asoma Uroša Planinšiča do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji (9:7). S tem pa težav v kamniški ekipi še ni bilo konec, njihov trener Marko Brumen je potek srečanje skušal spremeniti s številnimi menjavami, ki pa niso prinesle uspeha, kajti po še ni od številnih lastnih napak so Mariborčani povedli že z 22:15. V končnici niza so Kamničani sicer nekoliko ublažili visok poraz, niz pa se je končal z njihovo novo lastno napako. Sedemnajsto v dveh nizih.

  Tudi v tretjem nizu se Kamničani nikakor niso razigrali. Večinoma so bili v prednosti domači odbojkarji, ki so igrali veliko bolj mirno, njihov podajalec Uroš Planinšič pa je imel na voljo več razpoloženih igralcev. Kamničani so še naprej imeli težave na sprejemu, vendar si večje prednosti niso priigrali. Šele z blokom Planinšiča so prišli do treh točk prednosti (14:11), a sta bili ekipi po zaslugi Mihe Bregarja na 18. točki že skupaj, Jan Planinc pa je svojo ekipo po daljšem času spet popeljal do vodstva (19:18). Vendar veselje Kamničanov ni dolgo trajalo, kajti v končnici je Aljoša Bogožalec s tremi zaporednimi napadi zapečatil njihovo usodo.