Namesto v Olomoucu doma z GEN-I Volleyjem

    Odbojkarice Calcit Volleyja so teden dni pred začetkom državnega prvenstva odigrale še eno pripravljalno tekmo z GEN-I Vollejem. Aktualne državne prvakinje, ki bodo tekmo prvega kroga Sportklub odbojkarske lige – ženske v petek, 18. septembra, igrale v gosteh proti SIP Šempetru, so v svoji dvorani s 3:0 (20, 18, 20) premagale novogoriško ekipo.

    Kamničanke bi sicer konec tedna morale igrati na turnirju v Olomoucu, vendar so se turnirju zaradi varnostnih razlogov raje odpovedale, zato so raje odigrale še eno pripravljalno tekmo z Novogoričankami. Domače odbojkarice so tekmo začele v postavi Eva Pogačar, Ana Marija Vovk, Eva Zatković, Katja Mihevc, Lucille Charuk, Olivera Brulec Kostić in Leja Janežič na mestu proste igralke. V izenačenem prvem nizu, v katerem so na sredini vodile z dvema točkama prednosti (16:14), so v končnici z boljšim blokom in bolj učinkovito igro v napadu prišle do občutnejše prednosti.

    Drugi niz, v kateremu je namesto Mihevčeve v bloku zaigrala Manja Jerala, so bolje začele gostje, ki so vodile z 8:5, toda že na sredini niza so jih Kamničanke ulovile, pred vstopom v zadnji del niza pa so jim pobegnile za pet točk (21:16), kar je bilo dovolj za še eno zanesljivo zmago. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem sta počivali Brulec Kostićeva in Charukova, v igro pa se je vrnila Mihevčeva, ob njej pa še Polona Marušič. Novogoriška zasedba, v kateri je bil najbolj učinkovita Selena Leban, je še vodila s 16:15, po seriji dobrih začetnih udarcev pa so kamniške odbojkarice pobegnile za štiri točke (21:17) in tudi ta niz dobile.

    »Za to obdobje priprav smo lahko zadovoljni, vendar je to v bistvu šele začetek sezone. Nihče še ni v polni pripravljenosti ali v polni formi. Naš cilj pa je, da na zadnjih treningih pred začetkom državnega prvenstva pridemo do tiste pripravljenosti, s katero bi čim bolje igrali že v Šempetru ter nato v kvalifikacijah lige prvakinj premagali zagrebško Mladost. Dejstvo je, da nas že v začetku sezone čakata dve težki tekmi,« je po tekmi z Novogoričankami dejal Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja.