Na Ravnah do novih točk

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga Sportklkub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Fužinar SijMetal Ravne s 3:0 (21, 18, 23). V torek in sredo bodo Kamničani nastopili na turnirju srednjeevropske lige v dvorani Tivoli. Obakrat bodo igrali ob 20. uri, v torek z domačim ACH Volleyjem in v sredo z Merkur Mariborom.

  Fužinar SijMetal – Calcit Volley 0:3 (-21, -18, -23)

  Ravne na Koroškem – Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 200, sodnika: Atanasov, Suljkanović.

  Fužinar SijMetal Ravne: Cafuta 6, Lednik, Knuplež (L), D. Ranc, Bregar 18, Erpič 3, Makaš 5, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik, Plesec 8, Kasnik 2, V. Ranc. Trener: Bogdan Veličković.

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 7, Vinkovič, Lazar, Klobučar 9, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 3, Sosa Sierra 7, Mitrašinović 5, Aponza 7,  Pavlović 11. Trener: Matija Pleško.

  Med tednom so odbojkarji Calcit Volleyja v Groningenu izpadli iz pokala CEV, čeprav so na Nizozemsko odšli s prepričljivo zmago s 3:0. Toda na povratni tekmi prvega kroga so zatajili v vseh elementih igre, kar so odbojkarji Lycurgusa izkoristili in zasluženo slavili tudi v tie-breaku. Že zato je bilo nocojšnje gostovanje na Ravnah na Koroškem za kamniško ekipo toliko pomembnejše, kajti še enega poraza, tokrat v domačem prvenstvu, si Kamničani niso smeli dovoliti. Svojo nalogo so opravili na najboljši možni način, že v torek in sredo pa jih v ljubljanski dvorani Tivoli čakata veliko težji preizkušnji.

  Še malce pod vtisom sredine tekme so kamniški odbojkarji vstopili v uvodni niz, ki je pripadel domači ekipi. Ravenčani so pobegnili za tri točke (5:2). Na sedmi točki so Kamničani izid izenačili, vse do končnice pa sta se ekipi menjavali v vodstvu. Zadnjič je bil izid izenačen pri izidu 19:19, s tremi zaporednimi točkami na servis Uroša Pavloviča pa so slovenski podprvaki prvič na tekmi  prišli do treh točk prednosti (22:19). Nekdanji igralec Calcit Volleyja, Miha Bregar, je z dvema uspešnima napadoma Ravenčane še približal na točko zaostanka (21:22), toda v končnici sta Daniel Aponza, ki je tudi zaključil uvodni niz, in Nik Mujanović preprečila preobrat.

  Na krilih zaključka uvodnega niza so Kamničani vstopili v drugega in po bloku Uroša Pavloviča povedli s 4:1. Bloker gostujoče ekipe je imel s svojim servisom tudi največ zaslug, da je Jan Klobučar dosegel točko za 6:2, z asom pa je Ravenčane v dodatne težave spravil Nik Mujanović (8:3). S polminutnim odmorom je domači trener Bogdan Veličković zaustavil nalet kamniških odbojkarjev, korak z njimi pa je držal njihov nekdanji igralec, Miha Bregar. Toda po lastni napaki domačinov so Kamničani pobegnili že na 14:8, zato je Veličković vzel še svoj drugi polminutni odmor. Razpoloženi Bregar je z novo točko prepolovil zaostanek svoje ekipe (16:19). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Matija Pleško, njegovi varovanci so se zbrali, domačini pa so do konca osvojil le še točko. Drugo zaključno žogo je izkoristil Tomislav Mitrašinović, ki je pred tem zamenjal Mujanovića.

  Tretji niz je bil spet bolj izenačen. Ravenčani so vzpostavili ravnotežje, v napadu je bil še naprej nevaren Bregar, z asom Vasje Plesca pa so po začetnih 3:1 spet prišli do dveh točk prednosti (10:8). Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti sledilo je nekaj njihovih lastnih napak, tako da so gostje povedli s 14:12. Pred vstopom v končnico niza je bil v napadu še enkrat uspešen Mitrašinović in pri zaostanku treh točk (16:19) je Veličković posegel po polminutnem odmoru. Čeprav so Kamničani po asu Pavloviča povedli z 22:18, se Ravenčani niso predali. Najprej so se po zaslugi Bregarja gostom prvič približali na točko zaostanka (21:22), nato pa so ubranili dve od treh zaključnih žog za končno zmago kamniške ekipe. Po drugem polminutnem odmoru so odbojkarji Calcit Volleyja izkoristili tretjo, ko je servis domače ekipe končal v mreži.