Calcitovke v Grosuplju domačinkam prepustile le 36 točk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale ATK Grosuplje s 3:0 (9, 14, 13). V sredo, 23. novembra, bodo Kamničanke v La Laguni proti ekipi Tenerife igrale povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij lige prvakinj, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnji teden v svoji dvorani gostile Ankaran. Obe tekmi se bosta začeli ob 19. uri.

  ATK Grosuplje – Calcit Volley  0:3 (-9, -14, -13)

  Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 120, sodnici: Pajnik, Hodžič.

  ATK Grosuplje: Krašovec 4, Bakan 1, Boben Rusić, Šen 2, Kukman 3, Žužek 1, N. Pucelj 4, Filipič (L), Gornjec Hodnik 3, Čož 5, Križman (L), Strgar 8. Trener: Matija Slobodnik.

  Calcit Volley: Gorjup, Radišković 12, Vovk 9, Đorđević 4, Hutinski 14, Boisa, Kregar 1, Charuk 5, M. Pucelj 11, Čižman 5 Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  V torek so kamniške odbojkarice v prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakinj doma doživele boleč poraz proti ekipi Tenerife La Laguna. Boleč predvsem zato, ker so že vodile z 2:0 v nizih, toda v nadaljevanju varovanke Gregorja Rozmana niso več prišle do svoje igre. Na srečo imajo prihodnjo sredo na Kanarskih otokih na voljo še popravni izpit, v pripravah na odločilno tekmo kvalifikacij lige prvakinj pa so v četrtek slavile v Puconcih v osmini finala Pokala Slovenije, danes pa še drugič v letošnji sezoni proti ATK Grosuplju v Sportklub prvi odbojkarski ligi. Kamničanke so večji del tekme igrale v najmočnejši zasedbi, domačinkam pa so v treh nizih prepustile le 36 točk.

  V prvem nizu so domače odbojkarice, ki so v zadnjih treh krogih državnega prvenstva zabeležile tri zmage, že v začetku niza za gostjami zaostajale za osem točk. Z blokom Sare Hutinski so Kamničanke povedle z 10:2, po lastni napaki Grosupeljčank pa že s 13:3. Visoko vodstvo aktualnih slovenskih ni uspavalo, še naprej so »pritiskale« s servisi, v končnici niza pa so na servis Mile Đorđević, ki je dosegla tudi dva asa, dosegle pet zaporednih točk. Zadnjo je prispevala Hutinski.

  Bolj izenačen je bil začetek drugega niza, čeprav domačinke niso niti enkrat prišle do vodstva. Do izida 8:10 so še sledile Kamničankam, s tremi zaporednimi točkami njihove nekdanje igralke, Maše Pucelj, je Calcit Volley pobegnil za pet točk (13:8). Tudi po polminutnem odmoru Matije Slobodnika se razmerje moči na igrišču ni spremenilo in po uspešnem napadu Lucille Charuk je Slobodni pri zaostanku devetih točk (11:20) vzel še svoj drugi polminutni odmor. Niz je končala Andjelka Radišković.

  Tudi v tretjem nizu so Grosupeljčanke po začetnem zaostanku z 0:3 do izida 6:8 še držale korak z razpoloženimi gostjami, ki so z delnim izidom 8:1 prišle do prednosti osmih točk (16:8). Tekma je bila s tem odločena, kajti Kamničanke so bile še naprej veliko boljše na servisu, v treh nizih so dosegle devet asov, boljše v bloku in v napadu. V treh nizih so Kamničanke naredile tudi le deset napak, kar je morda dobra napoved za sredino odločilno tekmo kvalifikacij lige prvakinj.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ničesar nismo želeli prepustiti naključju. Prvič zato ne, ker ATK Grosuplje še zdaleč ni slaba ekipa, drugič pa zato, ker skušamo vsako tekmo do gostovanja v Španiji izkoristiti za pripravo na svojo odločilno tekmo v kvalifikacijah lige prvakinj. Ker Puconci vendarle niso na primerni ravni, je bila današnja tekma pravzaprav edina priložnost za to, zato ni bilo nobenih kalkulacij. Veseli me, da smo vse tri nize odigrali na visoki ravni in da so bile igralke osredotočene na igro. Vse to je pripomoglo k naši prepričljivi zmagi.«