Madžarke prihajajo z Mio Jerkov

  Čeprav je bil poraz v finalu Pokala Slovenije pred svojimi navijači za odbojkarice Calcit Volleyja boleč, so morale nanj hitro pozabiti. Sezona še zdaleč ni končana, njen vrhunec bo končnica državnega prvenstva, Kamničanke pa so ob tem aktivne še v dveh tekmovanjih, pokalu Challenge in srednjeevropski ligi. Že nocoij jih ob 20. uri v kamniški športni dvorani čaka prva tekma drugega kroga pokala Challenge, njihov nasprotnik bo madžarska ekipa Swietelsky Bekescsabai, v soboto pa bodo ob 19. uri igrale s Kaštelo.

  Sobotni finalni obračun z Novo KBM Branikom se bo zagotovo še nekaj časa pletel po glavah kamniških odbojkaric in njihovega trenerja Gregorja Rozmana. Toda tudi porazi so sestavni del športa, Kamničankam je v finalu zmanjkalo nekaj zbranosti, na njihovi strani pa ni bila niti sreča. Pred polno kamniško dvorano so Rozmanove varovanke dale vse od sebe, borile so se do konca, žal pa to ni bilo dovolj za ubranitev pokalne lovorike.

  »Dejstvo je, da bo ta poraz še nekaj časa pekel, vendar moramo gledati naprej in se iz njega čim več naučiti, predvsem pa potegniti ven tiste stvari, ki so bile dobre. Dekletom ničesar ne očitam, v tistem trenutku so dale svoj maksimum in to je tisto, kar nas lahko navdaja z optimizmom pred nadaljevanjem sezone. Verjamem tudi, da se bo ta športna sreča pod narekovaji vrnila, ko bo to najbolj potrebno, se pravi v končnici državnega prvenstva,« je odločen trener Kamničank, Gregor Rozman.

  Do aprila pa tekem ne bo manjkalo. Prva bo na sporedu že v sredo. V Kamnik prihaja madžarska ekipa Swietelsky Bekescsabai, s katero se bodo pomerile v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge. Madžarke so v prvem krogu izločile latvijski Rigas, Kamničanke pa so bile boljše od ekipe PVK Olymp Praga, ki so jo premagale šele po zlatem nizu. Čeprav Bekescsabai letos ne igra v srednjeevropski ligi, ki jo je osvojila dvakrat (2017, 2018), enkrat pa je izgubila v finalu (leta 2016 je bil boljši prav Calcit Volley), se ekipi med sabo dobro poznata. Zelo dobro pa Kamničanke pozna Vasja Samec, ki je bil še lani trener GEN-I Volleyja.

  »Bekescsabai igra letos v precej spremenjeni zasedbi, zato bolj kot ekipo poznamo posamezne igralke. Sezono so začele s štirimi tujkami, dve od njih sta zdaj že nekdanji, sicer pa gre za ekipo, sestavljeno iz štirih izkušenih in uveljavljenih tujk ter madžarskih reprezentantk. Sprejemalski par je Mia Jerkov, ki ima za sabo blestečo kariero, in Karla Klarić, zdajšnja hrvaška reprezentantka, na podaji je Srbkinja Tanja Grbić, ki je prišla iz Cannesa, na korekciji pa je še njihova najnovejša okrepitev, španska korektorka Milagros Collar. Pozabiti pa seveda ne smemo na njihovi reprezentančni blokerki, Doroto Bodnar in Hanno Bodovics, tako da nam v goste resnično prihaja zelo močna ekipa,« je petkratne madžarske državne prvakinje, ki so bile lani druge, predstavil Rozman.

  Za povratnico na mesto podajalke pa bodo močnejše tudi Kamničanke, saj se je iz Filottrana vrnila Eva Pogačar, ki večjih težav z uigravanjem s soigralkami v nadaljevanju sezone ne bi smela imeti, kajti Calcit Volley, z izjemo Ane Marije Vovk in Zale Zbičajnik, bolj ali manj igra v isti zasedbi kot lani.

  »Da, Eva se je po polletni izkušnji v Filottranu vrnila domov. Vemo, kaj smo z njo pridobili, zato moramo gledati predvsem naprej in jo čim prej vklopiti v naš sistem igre in prepričan sem, da bomo dobro sodelovali. V tem trenutku se ji sicer pozna pomanjkanje tekem, ampak to me niti ne skrbi, kajti prepričan sem, da bomo z njo kmalu prišli v pravi ritem,« se je vrnitve mlade kamniške podajalke razveselil Rozman, ki se je dotaknil tudi sobotnega obračuna s Kaštelankami.

  »V soboto bo za nas izredno pomembna tekma, kajti zmaga s 3:0 ali 3:1 nam zagotavlja nastop na zaključnem turnirju. Seveda trenutno razmišljamo le o Madžarkah, toda takoj po tej tekmi bomo vse svoje misli usmerili na Hrvatice, ki jim želimo vrniti za poraz v njihovi dvorani,« je odločen trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Današnjo tekmo v pokalu Challenge bosta sodila Romun Cristian Eduard Botezatu in Danec Michael Andersen. Povratna tekma bo 6. februarja v Bekescsabi.