Kamniški dragulj najbolj učinkovit igralec v Latviji

    V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 20 let v Jelgavi je bil Nik Mujanović edini odbojkar Calcit Volleyja v dresu slovenske izbrane vrste. Šele sedemnajstletni dragulj kamniške odbojke je samo še enkrat več potrdil svojo nadarjenost in bil najbolj učinkovit igralec slovenske reprezentance, ki je osvojila drugo mesto in bo svojo pot na evropsko prvenstvo iskala v tretjem krogu kvalifikacij.

    Na širšem seznamu selektorja Zorana Kedačiča je bil tudi najboljši igralec lanskoletnega kadetskega prvenstva v Črni gori, Miha Okorn, ki bo svojo priložnost morda dobil v julijskih kvalifikacijah. Zato pa je navduševal Nik Mujanović, ki je bil v vseh treh tekmah slovenske reprezentance najbolj učinkovit igralec na igrišču. Pot do prvega mesta in s tem neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 16. do 24. septembra v Italiji, jim je zaprla Češka, ki je tekmo dobila s 3:1 (26, -25, 22, 23). Pred tem so Mujanović in soigralci premagali Romunijo s 3:0 (29, 14, 20) in za konec še domačina, Latvijo s 3:1 (18, 17, -23, 14).

    »Tudi tekmo s Čehi smo odigrali dobro in ne vidim nobenega smisla, da bi se preveč obremenjevali s tem porazom. Dejstvo je, da bi lahko to tekmo tudi dobili, ampak tako ali tako so na vsaki tekmi točke, ki bi jih lahko odigrali drugače. Morda kakšen udarec manj v njihov blok, kakšen boljši sprejem, boljša podaja, kakšna lastna napaka manj in bi bil tudi izid drugačen. Prepričan sem, da se vsakdo od nas spomni stvari, ki bi jih lahko odigral boljše, in zato, ker se tega zavedamo, lahko vsi napredujemo v svoji igri,« se s tem, kaj je bilo, ne želi obremenjevati 203 cm visoki odbojkar, ki si seveda želi zaigrati tudi na evropskem prvenstvu do 20 let.

    »Normalno je naš cilj priti čim višje in prvi korak za to je uvrstitev na evropsko prvenstvo. Samo upam, da se bomo lahko za dodatne kvalifikacije zbrali vsi, kajti termin je nekoliko neroden, ker bodo imeli nekateri v tem času maturo,« je želja enega najbolj nadarjenih slovenskih odbojkarjev, ki se zaveda, da ima še veliko prostora za svoj napredek v igri. Toda tudi za to bo še čas, svoje misli je že popolnoma usmeril na četrtkovo drugo polfinalno tekmo končnice državnega prvenstva v Sportklub prvi odbojkarski ligi. V Kamnik prihaja aktualni državni prvak, Merkur Maribor, ki so ga varovanci Matije Pleška v prvi tekmi pred štirinajstimi dnevi premagali s 3:2. To pomeni, da bi se Kamničani z morebitno zmago že uvrstili v finale državnega prvenstva.

    »Prepričan sem, da lahko še drugič zaporedoma premagamo Mariborčane, če bomo le igrali igro, ki smo jo sposobni prikazati. Zavedam pa se, da nas čaka vse prej kot lahka tekma, kajti mariborski odbojkarji se zagotovo ne bodo predali,« je z obema nogama, čeprav lahko skoči izredno visoko, trdno na tleh Nik Mujanović.