Kamničani tokrat z ACH Volleyjem v finalu pokala Slovenije

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v športni dvorani Maksa Pečarja v ljubljanskih Črnučah s 3:0 (20, 17, 12) premagali Hišo na kolesih Triglav. V finalu se bodo pomerili z ACH Volleyjem, ki je v prvi polfinalni tekmi s 3:0 (23, 23, 21) premagal Salonit Anhovo. Finalni obračun bo na sporedu v petek, 30. aprila, ob 18. uri, prav tako v Črnučah.

  Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav   3:0 (20, 17, 12)

  Ljubljana – Športna dvorana Maska Pečarja, brez gledalcev, sodnika: Valentar, Vrenko.

  Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar 4, Purič 12, Kosmina 9, Gasparini 8, Hebda, Klobučar 9, Jerončič, Brulec 4, Beravs, Štalekar 5, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut 4, Tučen 3, Bregant 12, Godnič 1, Libnik (L), Mali 7, Štembergar Zupan, Šikanič, Maček 2, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

  Najtežje delo, vsaj na papirju, so kamniški odbojkarji opravili v četrtfinalu, ko so v torek nadigrali aktualnega državnega prvaka, Merkur Maribor. Toda v pokalnem tekmovanju ni favoritov, še zlasti, če se igra le ena tekma, česar so se v kamniškem taboru dobro zavedali, čeprav so v letošnji sezoni na vseh treh medsebojnih tekmah premagali kranjsko ekipo. Na zadnjih dveh tekmah prepričljivo, na prvi le s 3:2. Kranjčani so na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja v četrtfinalu brez izgubljenega niza premagali novomeško Krko, Kamničani pa, kot rečeno, Mariborčane.

  Po izenačenem začetku, ko sta se ekipi menjavali v vodstvu, so na servis Jana Brulca in napaki kranjske ekipe Kamničani prvi prišli do nekoliko večje prednosti (10:7), zato je trener Sašo Rop zahteval polminutni odmor. Toda po bloku Mitje Gasparinija so njegovi varovanci zaostajali že za štiri točke, ki pa so s točko Maja Nanuta zaostanek hitro prepolovili (9:11). Še bližje so bili po dveh lastnih napakah kamniške ekipe (12:13), a je bilo njihovo veselje kratkotrajno. Z bolj zbrano igro so kamniški odbojkarji na servis Gasparinija, v napadu je bil uspešen Sašo Štalekar, Kranjčanom pobegnili že za pet točk (18:13). Po dobrem servisu kapetana Calcit Volleyja je bilo tudi že 19:13, vendar je moral po kar treh zaporednih lastnih napakah svoje ekipe po polminutnem odmoru poseči tudi Gregor Jerončič. Kamničani so vodili le še za dve točki (19:17). Navkljub temu do napete končnice ni prišlo, kajti Martin Kosmina je poskrbel za pet zaključnih kamniških žog za vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je izkoristil Diko Purič.

  Z asom Puriča so Kamničani v drugem nizu prvi prišli do dveh točk prednosti (5:3), na sedmi točki pa je Janko Bregant izid izenačil. Prav kapetan Kranjčanov je imel največ zaslug, da sta bili ekipi na enajsti točki še skupaj, toda na servis Puriča in uspešnem napadu Gasparinija je Calcit Volley prišel do treh točk prednosti (14:11). Še bližje vodstvu z 2:0 v nizih so bili Kamničani po bloku Brulca in napaki kranjske ekipe, ko so nasprotniku pobegnili za pet točk (18:13), z delnim izidom 3:0 pa so vodili že z 21:14. Sedem točk prednosti so imeli kamniški odbojkarji tudi po bloku Puriča v sami končnici niza, ki se je končal z napako Kranjčanov.

  Tretji niz se je začel s Puričevim blokom, že petim na tekmi, za kamniško vodstvo s 6:0, ki se je po napaki Kranjčanov povečalo na 10:3. Razpoloženi Purič je z novim blokom, tokrat za vodstvo s 13:5, bolj ali manj razrešil vse dvome o drugem letošnjem finalistu pokala Slovenije. Tudi kranjski odbojkarji so se sprijaznili s porazom, na drugi strani pa Kamničani, čeprav je Gregor Jerončič spočil nekaj svojih nosilcev igre, niso prav nič popuščali. Z asom je Brulec poskrbel za prvo od dvanajstih zaključnih žog za uvrstitev v finalu, kar sam pa jo je, z novim asom, tudi izkoristil.

  Po dveh letih se bodo tako odbojkarji Calcit Volleyja v finalu pokala spet pomerili z ACH Volleyja, ki jih je po velikem preobratu izločil v polfinalu državnega prvenstva. Vsekakor bo to lepa priložnost, da jim vrnejo za kar nekaj neprespanih noči.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Pomembo je bilo, da kdorkoli je prišel na igrišče, je dal svoj delež h končnemu uspehu. Tudi po visokem vodstvu nismo popuščali, ampak tako je treba tako ali tako igrati na vsaki tekmi. Pravzaprav o tem govorimo že vso sezono in drugi del sezone smo večinoma tako tudi igrali. Prvi cilj, uvrstiti se v finale, smo dosegli, v finalu pa bomo skušali še enkrat premagati ACH Volley. Med nami skrivnosti ni, odločala bo dnevna forma, dejstvo pa je, da
  bo verjetno na obeh straneh prisotna tudi nervoza. Oboji smo do določene mere dolžniki. Vsaka tekma je poglavje zase, še toliko bolj pa finale. Stremeti bomo morali k temu, da bomo igrali s čim manj napakami.«

  Izidi četrtfinalnih tekem
  • torek, 27. april:

  ACH Volley – SIP Šempeter                    3:0 b.b.
  Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo          0:3 (-18, -19, -18)
  Krka – Hiša na kolesih Triglav                  0:3 (-22, -20, -19)
  Merkur Maribor – Calcit Volley              3:0 (18, 23, 13)

  • sreda, 28. april:
   ACH Volley – Salonit Anhovo               3:0 (23, 23, 21)
   Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav  3:0 (20, 17, 12)
  • petek, 30. april:
   18.00 ACH Volley – Calcit Volley