Kamničani svojo kakovost potrdili tudi v Kanalu

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v Kanalu s 3:0 (19, 16, 12) premagali Alpacem Kanal. V prihodnjem krogu, v sredo, 8. novembra, bodo Kamničani igrali prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem. Tekma z Ljubljančani bo v športni dvorani Kamnik ob 18. uri.

  Alpacem Kanal – Calcit Volley  0:3 (-19, -16, -12)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 150, sodnika: Atanasov, Kern.

  Alpacem Kanal: Kodrič, Stojanović 5, Cafuta 4, Jakovac 8, Karnel, Godnič, Kavčič 1, Maretič, G. Okroglič (L), Blazsovics, Vrtovec, Ranc 14. Trener: Leon Schilling.

  Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič 2, Lazar 4, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 5, J. Okroglič 6, Bošnjak 13, Mitrašinović, Brunet 3, Oman 1, Bakonji 1, Mujanović 13, Pavlović 2. Trener: Mladen Kašić.

  Če bi gledali samo na prvenstveno lestvico, bi bili Kamničani pred tekmo s Kanalci veliki favoriti, saj so v dozdajšnjih petih krogih izgubili le niz, na drugi strani mreže pa je domača ekipa edina še brez točke v Sportklub prvi odbojkarski ligi. Toda kanalska ekipa je zagotovo kakovostnejša, kot so pokazale uvodne tekme, zato v taboru Calcit Volleyja niso ničesar prepustili naključju, čeprav jih v sredo čaka prvi letošnji obračun z ACH Volleyjem.

  Čeprav so Kamničani s točko Jureta Okrogliča, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Kanalu, za Alpacem pa na mestu libera uspešno igra mlajši brat Grega, povedli s 5:2, vodili pa so tudi še s 6:3, ko je bil v bloku uspešen Uroš Nikolić, so domačini z blokom Karla Jakovca povedli s 7:6. Po uspešnem napadu Vida Ranca so gostom pobegnili za dve točki (11:9), vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo. Na servis Uroša Planinšiča so gostje dosegli tri zaporedne točke za vodstvo s 13:11, po lastni napaki domače ekipe pa je Calcit Volley pobegnil na 15:12. Že pred vstopom v končnico niza je bilo po napadu Črtomirja Bošnjaka 18:14 za goste, tudi po polminutnem odmoru Leona Schillinga pa se Kamničani niso zaustavili. Po asu Okrogliča je bilo 21:15, niz pa je končal Nik Mujanović.

  Podobno kot prvi so Kamničani začeli tudi drugi niz. S pravo energijo v svoji igri so bili še naprej boljši na sprejemu, po dveh nizih je bil kar 76-odstoten, v napadu in servisu. Po novem asu Okrogliča so povedli z 9:4, zato se je Schilling odločil za polminutni odmor. Tudi po njem so gostje dosegli še eno točko, s tem pa je bil niz bolj ali manj odločen. Kanalci na manj kot štiri točke niso prišli, zadnjič pri izidu 11:15, na servis Okrogliča in napadu Lazara Bruneta pa so za Kamničani zaostajali že za osem točk (11:19). Z blokom Dina Vinkoviča so gostje prišli do prve zaključne žoge, spet pa je bil Mujanović tisti, ki je dosegel zadnjo točko v drugem nizu.

  Na servis kamniškega reprezentančnega korektorja, Mujanovića, je Calcit Volley v začetku tretjega niza prišel do petih točk prednosti (7:2). Visoko vodstvo jih tudi tokrat ni uspavalo in po bloku Bošnjaka je bilo 9:3. Do nove največje prednosti so razpoloženi Kamničani prišli po lastni napadi domače ekipe (4:12), ki se je sprijaznila z novim porazom. Na servis Bruneta so odbojkarji Calcit Volleyja z delnim izidom 4:0 prišli že do enajstih točk prednosti (17:6). V končnici niza je Luka Lazar dosegel dva zaporedna asa za vodstvo z 21:8, s čimer je bila tekma dokončno odločena. Šesto zaporedno kamniško zmago je v letošnji sezoni potrdil Dino Vinkovič. Edini, ki nocoj za Calcit Volley ni igral, je bil Tomislav Mitrašinović, ki se je v četrtek lažje poškodoval.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Morda postajam že nekoliko prestrog, vendar nisem bil najbolj zadovoljen s servisi. Delno sem tudi sam kriv, ker sem igralcem dal napačna navodila, toda že od sredine prvega niza smo prevladovali v vseh elementih igre, in to ne glede na to, s kakšno postavo smo bili na igrišču. Vsekakor je to dobra najava za sredino tekmo z ACH Volleyjem, ki je v zadnjih letih v premoči in morda smo jim v letošnji sezoni najbližje. Imamo prednost domačega igrišča, v svoji dvorani dobro vzdušje in verjamem, da nam bodo tudi gledalci pomagali na poti do dobrega izida.«