Kamničani jutri začenjajo z Mevzo

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo od torka do četrtka prireditelji enega od treh turnirjev letošnje srednjeevropske lige, v kateri bo deset klubov. V prvi tekmi bodo Kamničani, v torek, ob 20.30, gostili Amstetten, v sredo, ob 20. uri se bosta v kamniški športni dvorani pomerila Amstetten in Ribola Kaštela, v četrtek, ob 19. uri, pa še Calcit Volley in Ribola Kaštela.

  Kamniški odbojkarji so v soboto nadaljevali svoj zmagoviti ritem v domačem prvenstvu, saj so prišli še do osme letošnje zmage, še naprej pa so brez izgubljenega niza. »Morda je bil naš ritem nekoliko slabši kot na prejšnjih tekmah, se je pa težko za vsako tekmo enako motivirati, toda izid je bil na koncu zadovoljiv. Priložnost so dobili vsi igralci, vsi so jo tudi izkoristili, bomo pa morali tudi v Mevzi pametno razporediti minutažo, saj nas že v soboto čaka tekma s Hišo na kolesih Triglavom, ki je v zadnjih dveh krogih v gosteh premagala tako Merkur Maribor kot Panvito Pomgrad, kar pomeni, da nas čaka še ena težka tekma. Vemo pa, da se bliža tudi prva tekma s Projekt Varšavo,« je povedal Mladen Kašić, trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Ker si tekme sledijo ena za drugo, kamniška ekipa kaj veliko časa za trening nima. Oba nasprotnika v srednjeevropski ligi sta glede tega v boljšem položaju, z obema pa so Kamničani v zadnjih letih pogosto igrali. Bolj neugoden je avstrijski Amstetten, ki pa mu v letošnji sezoni v domačem prvenstvu ne gre vse po načrtih, saj so pri le eni zmagi od šestih tekem. Danes zvečer igrajo še z vodilnim Hartbergom, ki je skupaj z Innsbruckom še brez poraza. Bolje za zdaj v hrvaškem prvenstvu kaže ekipi iz Kaštele, ki je v soboto v derbiju izgubila z zagrebško Mladostjo z 1:3, kar je bil njen prvi poraz po šestih zmagah.

  »Ne glede na to, s kom igramo, moramo gledati na svojo igro. Vsaka tekma je pomembna in zagotovo želimo nadaljevati niz zmag. Videli bomo, kako se bosta odvijali tekmi, v vsakem primeru pa bomo spet morali igrati z vsemi igralci, kajti ritem tekem je neizprosen,« je še dodal kamniški trener.

  V letošnji sezoni ACH Volley ne bo branil lanskoletnega prvega mesta, tako da bo ob Calcit Volleyju v srednjeevropski ligi od slovenskih klubov igral le še Merkur Maribor. Mariborčani bodo svojo prvo tekmo igrali v sredo, ko bodo v Zagrebu igrali z Zadrugo Aich/Dobom, dan pozneje pa še z domačo Mladostjo. V srednjeevropski ligi bodo igrali še Mursa Osijek (Hrvaška), MAV Elore-Foxconn (Madžarska), Rieker Komarno in Spartak Myjava (oba Slovaška).

  Drugi krog lige bo med 5. in 7. decembrom, tretji pa med 23. in 25. januarjem. Zadnjič se bodo ekipe med seboj merile med 13. in 15. februarjem, temu pa bo sledil še zaključni turnir. Organizator in datum še nista potrjena.