Izkušenejši Brezovčani premočni za mlade Kamničane

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v drugem krogu 2. DOL za moške v dočaih Stranjah gostila Brezovico. Po zmagi v prvem krogu v Braslovčah so varovanci Gašperja Ribiča tokrat izgubili s 3:0 (-19, -21, -16).

    Na uvodu v sezono so mladi Kamničani navdušili z igro in zmago v Braslovčah, vendar se jim na drugem letošnjem obračunu ni izšlo. V Stranjah so bili domači odbojkarji boljši v vseh elementih igre in po zmagi nad KekoOpremo Žužemberkom prišli do novih treh točk.

    Trener kamniške ekipe Gašper Ribič je tekmo začel v postavi Urban Blaževič na podaji, Teo Podobnik in Nik Mujanovič na sprejemu, Matija Lakner na mestu blokerja, Ambrož Poljanšek in Rok Podbregar v bloku in Marko Medved na liberu. V postavi so bili še Nik Drnovšek, Mark Uršič in Žiga Koncilija. V prvih dveh nizih so še sledili domači ekipi, vendar so v odločilnih trenutkih naredili preveč lastnih napak, v tretjem pa so si že na začetku nabrali prevelik zaostanek.

    »Imeli smo sicer svoje priložnosti, vendar smo igrali preveč v valovih, da bi bili lahko konkurenčni gostujoči ekipi. Vidi se, da so fantje še mladi, da večina prvič igra v članski konkurenci, na drugi strani pa so Brezovčani kaznovali vsako našo napako,« je po prvem porazu svojih varovancev v letošnji sezoni dejal Gašper Ribič.