Iz Kočevja z dvema točkama

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v 20. krogu 2. DOL za moške prišla še do svoje dvajsete zmage. Tokrat je v gosteh premagala Kočevje s 3:2 (18, -21, -21, 22, 9). V zadnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 1. aprila, v dvorani OŠ Stranje, ob 17.30 gostili Hoče.

  Kočevje – Calcit Volley II  2:3 (-18, 21, 21, -22, -9)

  Kočevje – Dvorana OŠ Zbora odposlancev, gledalcev 75, sodnici: Štrok, Čoloman.

  Kočevje: Levstik (L), Selan, Dukič, Rifelj, Kreštić, Drobnič, Kalan, Anže Jarni, Zore, Robida, Anej Jarni, Pogorelc, Kovič (L). Trener: Aleš Drobnič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener: Kristjan Krt.

  Čeprav so med tednom mladi kamniški odbojkarji ostali brez svojega prvega trenerja Gašperja Ribiča, ki je po bolezni Gregorja Rozmana začasno prevzel žensko ekipo Calcit Volleyja, njegovo mesto pa je prevel dozdajšnji pomočnik Kristjan Krt, so tudi na svojem zadnjem gostovanju v letošnji sezoni prišli do zmage. Po zanesljivi zmagi v uvodnem nizu so v drugem in tretjem popustili, toda v četrtem in predvsem v tie-breaku pa so nadaljevali svoj letošnji zmagoviti niz.

  Tekmo so začeli Jakob Drolc, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek, Marko Medved, ki so brez večjih težav dobili uvodni niz. Po začetnem zaostanku z 0:2 so s petimi zaporednimi točkami povedli s 5:2, nato pa vodstva niso več izpustili iz svojih rok. V drugem nizu so Kočevarji povedli s 5:0 in ko so se jim Kamničani približali na dve točki zaostanka (8:10), je zadišalo po preobratu. Toda s štirimi zaporednimi točkami so domači odbojkarji prišli do vodstva s 17:11, ki jim je zadoščal za mirno končnico.

  Čeprav so v tretjem nizu gostje že vodili z 18:15, so varovanci Aleša Drobniča, ki je pred leti igral tudi za Calcit Volley, tudi ta niz dobili. Že na 18. točki je prišlo do izenačenja, v končnici pa so s tremi zaporednimi točkami slavili še v tretjem nizu. Tudi v četrtem nizu so bili večinoma v prednosti gostujoči odbojkarji, ki so pred vstopom v končnico vodili že z 20:14. S tretjo zaključno žogo so si priborili tie-break, v katerem so na menjavo strani odšli le s točko prednosti. Nato so dosegli še dve zaporedni točki, v končnici pa so s prvo zaključno žogo ostali neporaženi.

  »Tekmo smo začeli dobro z dobrim vzdušjem in gladko dobili prvi niz. Potem pa smo po nepotrebnem začeli podcenjevati nasprotnika in posledično izgubili naslednja dva niza. V zadnjih dveh pa smo spet pokazali zmagovalni karakter, kar je bil tudi ključ do zmage,« je po tekmi dejal Marko Medved, libero kamniške ekipe.