Hladen tuš je prišel v pravem trenutku

  Minulo soboto so odbojkarji Calcit Volleyja v petem krogu srednjeevropske lige pred svojimi navijači izgubili proti avstrijski ekipi Union Raiffeisen Waldviertel, kar je bil njihov prvi poraz v uvodu sezone. V soboto jih ob 19. uri čaka gostovanje v Brčkem, domača Mladost pa je do zdaj zmagala enkrat. Trenutno so Kamničani z devetimi točkami na tretjem mestu srednjeevropske lige.

  Avstrijski Waldviertel je že v prejšnji sezoni zagodel kamniški ekipi, ko jih je doma premagal s 3:2, tako da so morali odbojkarji Calcit Volleyja v polfinalu končnice igrati proti ACH Volleyju, medtem ko so jih Avstrijci prehiteli na tretjem mestu rednega dela tekmovanja, kar jim je prineslo dvoboj s Posojilnico Aich/Dobom.

  »Občutek imam, da v tekmo z Avstrijci nismo vstopili popolnoma osredotočeni na tekmo, ker smo v zadnjih treh krogih oddali zgolj niz, medtem ko so oni le enega osvojili. Je pa res, da bi bilo lahko v obeh primerih tudi drugače. Dejstvo je, da so nas presenetili, saj nismo pričakovali njihove tako dobre igre. To še zlasti velja za njihovega korektorja Szarka, ki na prejšnjih treh tekmah niti približno ni bil tako učinkovit. Presenetili so nas tudi s prvim tempom, kar je prav tako odločilo srečanje. Se pravi, da so oni taktično igrali popolnoma drugače kot do zdaj. Očitno so nas želeli presenetiti, kar jim je tudi uspelo. Realizirali so skoraj vsako žogo, mi pa se nismo bili sposobni prilagoditi na njihovo hitro igro,« se je sobotnega poraza dotaknil Miha Bregar, bloker Kamničanov.

  Bregar je še poudaril, da jim ni stekel servis, ki je bil na dozdajšnjih tekmah njihovo močno orožje. Ampak kakorkoli že, poraz vsekakor ni bil tragičen, morda je bil celo dobrodošel, saj je slovenske podprvake spustil na realna tla. »Morda so nam zlasti po zmagah nad ACH Volleyjem in Mariborom res nekoliko zrastla krila, vsekakor pa je ta hladen tuš boljši v tem trenutku, kot v nadaljevanju sezone, ko bodo na vrsti odločilne tekme. Glede na to, da imamo samo po eno tekmo na teden, je treningov zdaj toliko več, prav tako so še vedno precej intenzivni in morda je prišlo do prvega manjšega padca forme. To bomo sicer kaj kmalu izvedeli. Že v soboto nas čaka nova preizkušnja, ko nas čaka gostovanje v Brčkem, mislim pa, da nas je poraz proti Waldviertlu streznil in da bomo že od prve točke naprej šli maksimalno v igro. Verjamem, da se lahko domov vrnemo z vsemi tremi točkami. Ne smemo se ozirati, koga je Mladost do zdaj premagala in s kom izgubila, v vsakem primeru bo vse odvisno od nas samih,« je v novi uspeh Calcit Volleyja prepričan Bregar, ki je velik del lanske sezone moral izpustiti zaradi poškodbe.

  »Ta poškodba je sicer zaceljena in pozabljena, tista kost se je zacelila, sem pa imel v pripravljalnem obdobju smolo, da sem pod čudnim kotom dobil žogo v palec, tako da moram nositi opornico,« je o novi smoli povedal odbojkar iz Šentjerneja, ki drugo sezono nosi kamniški dres.

  Mladost iz Brčkega je trenutno na sedmem mestu srednjeevropske lige z dvema točkama. Osvojila jih je v dvoboju z Zadrugo Aich/Dobom, praznih rok pa je ostala na tekmah z ACH Volleyjem in zagrebško Mladostjo. V Evropi so prvaki Bosne in Hercegovine, njihov najbolj nevarni igralec je korektor Jovan Delić, izpadli v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov. Zanje je bila previsoka ovira Benfica iz Lizbone.