Državni prvaki prva ovira na poti do finala pokala Slovenije

  Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so državno prvenstvo končali na tretjem mestu, svojo priložnost za novo lovoriko kamniškega kluba vidijo v pokalnem tekmovanju. Vendar jim žreb ni bil najbolj naklonjen, saj se bodo že v četrtfinalu pomerili z aktualnim državnim prvakom, Merkur Mariborom. Tekma z Mariborčani bo na sporedu v torek, 27. aprila, ob 20. uri, v športni dvorani OŠ Maksa Pečarja v ljubljanskih Črnučah. Mitja Gasparini, kapetan Kamničanov, je prepričan, da ima njegova ekipa vse možnosti za napredovanje v polfinale pokala Slovenije.

  V kamniškem taboru so se pošteno oddahnili, ko je Odbojkarska zveza Slovenije sporočila, da bo v moški konkurenci izvedla pokalno tekmovanje. Zato je bila po zadnji tekmi za končno tretje mesto, v kateri so premagali Salonit Anhovo, njihova vnema na treningih še večja, saj želijo dokazati, da je njihova ekipa vredna veliko več kot le tretje mesto v državnem prvenstvu.

  »Tudi sami se zavedamo, da imamo dobro ekipo, ki je sposobna narediti več, kot je do zdaj. Žal smo imeli skozi celotno sezono imeli nekaj ‘črnih’ nizov, veliko priložnosti je ostalo neizkoriščenih, tako kot tudi v polfinalu končnice državnega prvenstva. Dobro, od teh tekem je minilo že nekaj časa, vseeno pa se vsake toliko časa prikrade v spomin, kakšno prednost smo izpustili iz rok. Ampak zdaj imamo novo priložnost, da popravimo ta vtis in vsekakor jo bomo skušali izkoristiti,« Mitja Gasparini napoveduje boj za vsako točko in tudi ne skriva, da je cilj Calcit Volleyja osvojiti pokalni naslov.

  »Dejstvo je, da nam žreb ni bil ravno naklonjen, saj se bomo že v četrtfinalu pomerili z državnimi prvaki. Od naše zadnje tekme je minilo deset dni, tako da smo se lahko spočili, naredili pa smo še nekaj korakov naprej glede na tekmo s Salonitom. Upam, da bomo to v četrtfinalu tudi pokazali na igrišču in da bo to dovolj za zmago. Vsekakor imamo svoje možnosti,« je prepričan slovenski reprezentant, ki si je z zanimanjem ogledal tudi finalne obračune državnega prvenstva.

  »Iskreno povedano, nisem pričakoval, da bi Mariborčani lahko dobili finalno serijo, sploh ne po prvi in drugi tekmi. Ampak ni kaj, do naslova so prišli zasluženo. Prvi so bili že po rednem delu državnega prvenstva, tudi v finalni seriji so prikazali odlično igro in lahko jim samo čestitamo.«

  Po osvojenem državnem naslovu bo mariborska ekipa zaključni turnir pokala Slovenije lahko odigrala popolnoma neobremenjeno, kar bi lahko bila njena prednost. V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, prvi dve tekmi so s 3:2 dobili Kamničani, naslednji dve sta pripadli varovancem Sebastijana Škorca, ki so zadnjo dobili v polfinalu srednjeevropske lige.

  »Mislim, da so Mariborčani z naslovom državnih prvakov osvojili več, kot so si zamišljali na začetku sezone. Res je, da so v finalni seriji igrali brez Ihbayrija, ampak je težko reči, da so bili brez korektorja, saj je tu Alen Šket, zanj pa vemo, da je odličen igralec. Vidi pa se, da imajo Mariborčani veliko željo, svojo borbenost pa povezujejo z dobro odbojko in to jim je tudi prineslo naslov. Vsekakor nas čaka izenačena tekma, v kateri bodo odločale malenkosti,« napoveduje Gasparini. Z njim se strinja tudi kamniški trener Gregor Jerončič.

  »Glede na to, kako je letošnje prvenstvo potekalo, je bila mariborska zmaga v finalni seriji državnega prvenstva zaslužena. Prvi so bili po rednem delu prvenstva, v finalu so premagali ACH in številke so povedale svoje. Tu ni kaj razglabljati. Kar odlikuje mariborsko ekipo je to, da so predani z dušo in telesom tisti stvari, ki jo delajo. Oni so to prvenstvo dobili s srčnostjo. Ko so že v izgubljenem položaju, se ne predajo in ničkolikokrat so tekmo obrnili v svojo korist. Tisto, kar smo mi začeli ACH Volleyju, so oni dokončali. Dejstvo je, da bo v torek popolnoma nova tekma. Morali bomo igrati na vse ali nič, ampak tako ali tako jetreba tako igrati vsako tekmo, ne samo v torek. To bo navadna tekma, le s to razliko, da bo na pladnju veliko več. Popravnega izpita ne bo več in tega se dobro zavedamo, vsekakor pa bomo naredili vse, da jo dobimo,«  se težke naloge, ki je pred njegovo ekipo, zaveda trener Calcit Volleyja.

  Zaključni turnir bo v organizaciji Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) potekal v športni dvorani Maksa Pečarja v Ljubljani. Za pokalni naslov se bo merilo sedem ekip, SIP Šempeter, ki bi se moral v četrtfinalu srečati z ACH Volleyjem Ljubljana, je nastop odpovedal. V prvi tekmi turnirja se bosta pomerili ekipi Panvite Pomgrada in Salonita Anhovo, sledil bo obračun Krke in Hiše na kolesih Triglava. Polfinalni tekmi bosta dan pozneje, veliki finale pa bo v petek, 30. aprila, ob 18. uri.

  Razpored tekem
  • torek, 27. april:
   14.00 Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo
   17.00 Krka – Hiša na kolesih Triglav
   20.00 Merkur Maribor – Calcit Volley
  • sreda, 28. april:
   17.00 prvi polfinale
   20.00 drugi polfinale
  • petek, 30. april:
   18.00 finale