Prvi obračun z novinkami v 1. B DOL

  V zadnjih nekaj sezonah je druga ženska ekipa Calcit Volleyja navduševala s svojimi igrami, po vsaki pa je ostala brez nekaj svojih igralk, ki so se pridružile k prvi ekipi. Tudi pred letošnjo sezono, ki jo bodo kamniške princeske začele v soboto ob 17. uri v Rušah, pri novinkah v 1. B DOL ni nič drugače. V letošnji sezoni jih bo vodila Tjaša Gadža, ki bo tudi najmlajša trenerka v ligi.

  V pripravljalnem obdobju so mlade Kamničanke veliko pozornosti namenile telesni pripravljenosti in tehniki. »Za zdaj smo naredile vse, kot smo si zamislile, zdaj, ko se začnejo tekme, pa bo več poudarka na uigravanju. V tem obdobju bi pohvalila dekleta, saj na treninge prihajajo motivirane in se trudijo za napredek. Odigrale smo tudi nekaj prijateljskih tekem, z Vitalom dvakrat, s Kranjem in Mozirjem. Vse tekme so bile dokaj izenačene, ampak na teh tekmah vedno igrajo vse igralke, podobno je tudi pri nasprotnicah, zato rezultati pogosto niso čisto realni. So pa takšne tekme dober pokazatelj tega, kje še imamo prostor za izboljšanje,« je pripravljalni del ocenila Tjaša Gadža, ki je prvič stopila na samostojno pot. Do zdaj je bila pomočnica Francija Obolnarja, Aljoše Jemca in lani Katarine Vraber.

  Ker je tudi po lanski sezoni nekaj igralk prestopilo v prvo ekipo, Živa Javornik, Mija Šiftar in že pred njima Anja Zorman, nekatere pa so zapustile kamniške vrste ali pa so prenehale z igranjem, je ekipa kar precej spremenjena.

  »Samo veseli smo lahko, da čim več naših igralk napreduje v prvo ekipo. To pomeni, da se v klubu z mladimi dela dobro. Tako bodo dobile priložnost za igro igralke, ki so v preteklih sezonah manj igrale. Če ne bo prišlo še do kakšnih sprememb, bomo v novo sezono krenile s sprejemalkami Špelo Lužovec, Niko Kraševec, Noemi Žveglo in Majo Ifko, korektorico Urško Herič, blokerkami Saro Sitar, Adriano Vukojević, Anamario Štern in Alexandro Stupar, podajalkama Tino Topič in Nežo Sitar ter prostima igralkama Tari in Ateno Gojak. Upam, da se nam kmalu pridruži še Lucija Kraljević, ki okreva po poškodbi kolena,« je letošnji igralski kader predstavila Gadža.

  Svojo uvodno tekmo v novo sezono bodo imele v Rušah. Turbina je letos prvič v 1. B DOL. »Nasprotnic ne poznamo, ampak mislim, da je najbolj pomembno, da se osredotočimo na svojo igro, se držimo dogovorov in igramo po svojih najboljših močeh. Nimam posebnih pričakovanj glede rezultata, seveda pa si želimo zmage,« si trenerka Calcit Volleyja II želi sezono začeti s tremi točkami. Kakšna pa so pričakovanja ob koncu sezone?

  »Dekleta zagotovo znajo zmagovati, vendar so letošnji cilji usmerjeni predvsem na napredek igralk in ekipe, ne toliko v sam rezultat. Zagotovo je minimalni cilj obstanek v ligi, bomo pa v vsako tekmo vstopile z zmagovalno miselnostjo. O favoritu za zdaj težko govorim, saj se ekipe vsako sezono precej spreminjajo, nekatere ekipe so nove, mogoče pa lahko rečem, da bosta podobno kot lansko sezono v vrhu Formis in ŽOK Ljutomer. Bo pa letos verjetno rezultatsko bolj izenačeno, saj je v ligi samo osem ekip.«