Črnučani prva kamniška ovira v končnici DP

  S prvo četrtfinalno tekmo končnice Sportklub prve odbojkarske lige za moške Calcit Volley vstopa v najbolj pomemben del sezone. V sredo, ob 20. uri, bodo v Kamniku gostovale Črnuče. Druga tekma bo na sporedu v soboto, 26. marca, ob 19. uri, v dvorani Maksa Pečarja, morebitna tretja pa že v nedeljo, 27. marca, v Kamniku.

  Odbojkarji Calcit Volleyja so redni del prvenstva končali na tretjem mestu s petimi porazi, kolikor jih je imel tudi Merkur Maribor na drugem mestu, medtem ko je bil prvouvrščeni ACH Volley brez poraza. Vendar je vse to zdaj že pozabljeno, od srede naprej bo vsaka tekma poglavje zase. Čeprav so Kamničani v letošnji sezoni Črnučane že petkrat premagali, trikrat v prvenstvu in dvakrat v četrtfinalu pokala, je to zdaj popolnoma nepomembno.

  »Na dveh tekmah proti njim smo se morali kar pošteno potruditi, da smo jih premagali, zato ne bo nobenega podcenjevanja z naše strani. Kljub temu so naša pričakovanja jasna, želimo si uvrstitve v polfinale in to že po dveh tekmah. Zavedamo se resnosti položaja, predvsem pa, da v končnici ni več popravnih izpitov. A kot rečeno, mislim, da smo boljša ekipa in da bomo to potrdili tudi na igrišču,« je optimistično razpoložen Miha Bregar, bloker kamniških odbojkarjev, ki se je dotaknil tudi najmočnejšega orožja varovancev trenerja Jurija Žavbija.

  »Zagotovo je to servis. Če jim steče, so lahko zelo neugodni. Ampak verjamem, da bodo naši sprejemalci na visoki ravni in nam bodo olajšali delo v napadu.«

  Svojo zadnjo tekmo rednega dela prvenstva so Kamničani imeli pred desetimi dnevi v Novem mestu, ko so premagali Krko, zdaj že nekdanjega prvoligaša.

  »Ves ta čas smo pridno trenirali, žal pa smo spet imeli zdravstvene težave, tokrat z virozami, tako da nismo bili prav velikokrat v polni zasedbi. Upam, da se to ne bo poznalo v naši igri,« je Bregar izpostavil nadaljevanje težav, s katerimi se kamniški odbojkarji soočajo praktično skozi vso sezono. Zato tudi ni čudno, da v letošnji sezoni še niso pokazali vse svoje kakovosti. Nekaj tekem so resda odigrali na visoki ravni, vendar je bilo tudi nekaj takšnih, ko bi morali prikazati boljšo igro.

  »Strinjam sem, da je bilo veliko nihanj od tekme do tekme, tudi med samimi tekmami in to bomo morali v končnici popraviti. Mislim pa, da smo dokazali, da smo sposobni proti vsaki ekipi igrati na visoki ravni, tudi z ACH Volleyjem, ki ga letos še nismo premagali. Upam, da se ta nihanja umirijo in da bomo na prihodnjih tekmah do konca sezone pokazali, česa smo sposobni,« se konstantne igre svoje ekipe nadeja Bregar.

  Če bo šlo v četrtfinalu vse po načrtih, se bodo Kamničani v polfinalu pomerili z aktualnim državnim prvakom, Merkur Mariborom.

  »V zadnjih medsebojni tekmi smo Mariborčane v gosteh premagali in verjamem, da jih lahko še dvakrat. Ampak o njih bomo razmišljali šele po tekmah s Črnučami. Sredina tekma bo za nas v tem trenutku najbolj pomembna,« ne želi ničesar prehitevati Miha Bregar.

  Prva četrtfinalna tekma bo na sporedu že danes, in sicer bo ACH Volley v Tivoliju gostil Fužinar SijMetal, ki je v osmini finala z 2:1 v zmagah premagal Krko in se bo po nekaj letih spet vrnil med najboljše slovenske klube. Merkur Maribor bo v sredo gostili Hišo na kolesih Triglav, ki je bila v osmini finala boljša od Brezovice, najbolj izenačen par pa bo med Salonitom in Panvito Pomgradom. Prva tekma bo prav tako danes, v Kanalu.