Če bo treba, bodo šle tudi na glavo

  Po dobrih dveh urah boja so se na prvi polfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske minimalne zmage veselile odbojkarice Nove KBM Branika, vendar dvoboj še zdaleč ni odločen. Odbojkarice Calcit Volleyja bodo na povratni tekmi, ki bo na sporedu v ponedeljek, 8. aprila, naredile vse, da ponovijo uspeh svoje moške ekipe, ki se je v petek prav v Mariboru kot prva uvrstila v finale končnice. Tekma v mariborski dvorani Lukna se bo začela ob 18. uri.

  Po sredinem kamniškem obračunu so Mariborčanke letošnje medsebojne dvoboje s Kamničankami izenačile na 2:2, zanje pa je bilo vendarle pomembnejše, da so povedle z 1:0 v polfinalu končnice. Toda ne glede na zmago bodo morale tudi na ponedeljkovi povratni tekmi osvojiti najmanj tri nize, kar pomeni, da poraz na prvi tekmi za kamniško ekipo še ni bil usoden, dejstvo pa je, da je v zaostanku.

  »Čeprav smo izgubile prvo tekmo, ni še prav nič odločeno. V ponedeljek bomo naredile vse, da se domov vrnemo z zmago. Prva polfinalna tekma je bila pričakovano težka, žal nam je v drugem in tretjem nizu popustila zbranost, vendar smo v nadaljevanju tekme delale ena za drugo, se vrnile v igro, žal pa v končnici tie-breaka sreča ni bila na naši strani,« je o prvi polfinalni tekmi dejala Leja Janežič, ki je še enkrat več v letošnji sezoni blestela na mestu proste igralke. Zanjo dobesedno ni bilo izgubljene žoge, zelo stabilna je bila tudi na sprejemu, a tudi ona ni mogla preprečiti padca svoje ekipe sredi drugega niza, ko so po vodstvu s 13:7 do konca osvojile le še šest točk.

  »Ko ekipi gre, je vse super in ni nobenih težav, ko pa padeš v brezno, se je iz njega težko pobrati. To se nam je zgodilo po vodstvu v drugem nizu in potrebovale smo nekaj časa, da smo prišle do svoje igre. Vendar je tudi prva tekma pokazala, da sta si obe ekipi zelo izenačeni. Kar je bilo, je bilo. Pred nami je povratna tekma in na njej bomo iskale svojo priložnost,« je odločna Janežičeva.

  Aktualne slovenske pokalne zmagovalke, ki so v finalu premagale prav Mariborčanke, so petdnevni premor med prvo in povratno tekmo skušale čim bolje izkoristiti. »V četrtek smo imeli regeneracijo, predvsem pa smo se skušale psihično spočiti. Na preostalih treningih do tekme se bomo v miru pripravljale na povratno tekmo, v njej pa bomo šle tudi na glavo, če bo to potrebno.«

  V Mariboru so Kamničanke že vodile z 2:0 v nizih, a so na koncu, podobno kot v sredo v Kamniku, izgubile, zato pa so bankirke premagale v finalu pokala Slovenije. »Res je, smo pa v finalu pokala dokazale, da se jih da premagati in tudi v ponedeljek bomo to skušale ponoviti. Osredotočiti se bomo morale na svojo igro, vsaka od nas bo morala dati vse od sebe, delati bomo morale ena za drugo, veliko pa bo seveda odvisno od sprejema začetnega udarca in servisa,« pot do zmage in nove uvrstitve v finale končnice vidi Janežičeva, ki je v primerjavi z lansko sezono naredila ogromen napredek. »Nobenih skrivnosti ni, vse je to posledica treninga, treninga in treninga,« je skromna vse boljša prosta igralka Calcit Volleyja.

  Že v soboto bodo v Novi Gorici dobile prvega finalista. Sodeč po prvi tekmi v Šempetru v Savinjski dolini bo to GEN-I Volley, vendar se Šempetranke zagotovo ne bodo kar tako predale.

  Povratni polfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske

  Sobota, 6. april: GEN-I Volley – SIP Šempeter (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 18.00) – 3:0 (16, 18, 20)*, ponedeljek, 8. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18.00) – 3:2 (-22, 19, 17, -23, 19)*.

  Opomba: * – izida prve tekme.