Calcitovke zanesljivo v četrtfinale pokala Slovenije

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmine finala v dvorani OŠ Stranje s 3:1 (17, 13, -23, 18) premagale Formis. V soboto ob 15. uri Kamničanke v ljubljanski dvorani Tivoli čaka tekma osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Njihov nasprotnik bo Krim.

  Calcit Volley – Formis  3:1 (17, 13, -23, 18)

  Calcit Volley: Pavlović Mori, Špoljarič, Mihevc, Radišković, Šiftar, Brulec Kostić, Lenart, Boisa, Janežič (L), Charuk, Sillah, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

  Formis: Stražišar, Škoflek (L), Šteharnik, Zupan (L), Godec, Natek, Grubišič Čabo, Milošič, Divjak, Fišer, Bračič, Čičić, Kranjc. Trener: Miloš Milić.

  Formis, vodilna ekipa 1B. DOL za ženske, je pred slabimi štirimi tedni prav v Stranjah v prvenstveni tekmi premagala drugo kamniško ekipo, proti aktualnimi državnimi prvakinjami pa so bile, navkljub osvojenemu tretjemu nizu, brez pravih možnosti za presenečenje. Kamniški trener Gregor Rozman ni ničesar prepuščal naključju, zato je tekmo začel v svoji najmočnejši zasedbi, priložnost za igro pa so dobile vse njegove varovanke. V izgubljenem tretjem nizu že v uvodu popustile na sprejemu, kar so gostje izkoristile, si priigrale visoko prednost, ki je niso več izpustile iz rok.

  »V tretjem nizu je bila serija naših slabih sprejemov in njihovih dobrih začetnih udarcev, ki smo jo lovili, ne pa tudi ulovili. Vendar ni bilo zaradi tega nobene panike, v preostalih treh nizih smo igrali korektno, to je bila tekma, ki smo jo morali dobiti, to smo tudi naredili in v soboto nas že čaka nova tekma s Krimom,« je po tekmi na kratko dejal Rozman.

  Ob Kamničankah so se v četrtfinale pokala Slovenije uvrstili še Ankaran, ATK Grosuplje, ki je v sredo s 3:0 (17, 23, 17) premagal drugo ekipo Calcit Volleyja, Nova KBM Branik, SIP Šempeter, Luk Koper, GEN-I Volley in Krim.