Calcitovke z zagotovljenim mestom med najboljšimi

  Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je objavila kvote za evropska klubska tekmovanja. Iz Luksemburga je prišla potrditev, da bodo slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, tekmovale v glavnem delu elitne odbojkarske lige prvakinj.

  V boj za evropski klubski prestol v ženski konkurenci je v skupinski del tekmovanja že uvrščenih 18 ekip, še dve mesti pa sta prosti za ekipe, ki si bodo preboj v glavni del lige skušale zagotoviti skozi kvalifikacije.

  Žreb, ki bo določil nasprotnike sodelujočih ekip, bo potekal v sredo, 19. julija, ob 12. uri v Luksemburgu. Ekipe, ki se ne uvrstijo skozi sito prve faze tekmovanja, bodo imele možnost tekmovati v 1/16 finala Pokala CEV.

  »Igrati v Ligi prvakinj je vsakič pomemben dogodek tako za slovensko žensko odbojko, kot za klub in naše igralke. Vendar pa Liga prvakinj klubu prinaša tudi veliko izzivov, med katerimi je iskanje primerne dvorane, kjer bi lahko gostili evropske tekme. Upamo, da nam bodo navijači sledili, kljub temu da morda ne bomo mogli teh tekem odigrati na domačem igrišču. V igralskem kadru nam manjka še nekaj imen, a trudimo se sestaviti ekipo, ki se bo dostojno kosala z nasprotnicami tudi v ligi prvakinj,« je ob izredni novici iz vrha CEV-a povedal predsednik OK Kamnik Gregor Hribar.

  Kamničanke, ki so svoj krstni nastop v ligi prvakinj doživele leta 2016, nato pa ponovno v 2020, prva evropska preizkušnja v prihajajoči sezoni čaka med 7. in 9. novembrom.

  Moška ekipa Calcit Volley bo to sezono nastopala v pokalu CEV Challenge.