Calcitova športna družina pomahala letu 2019 v slovo

  Božič je čas, ko se družine združijo. Že tradicionalno se je v predprazničnem času zbrala tudi Calcitova športna družina in nazdravila uspehom iztekajočega se leta.

  Calcitova športna družina v tem trenutku šteje že ogromnih 1139 članov, sestavljajo pa jo mladi deskar na snegu Aljaž Sladič, odbojkarji Calcit Volley, kolesarji Calcit Bike Team, plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik, košarkarji Calcit Basketball, kegljači Calcit kegljanje in po novem tudi vaterpolisti Vaterpolskega društva Calcit Kamnik.

  Najuspešnejše kamniške športnike sta nagovorila župan Občine Kamnik, Matej Slapar, in oče velike športne družine, direktor podjetja Calcit, Matevž Kirn.

  K besedi so pristopili tudi vsi predsedniki omenjenih klubov. Dare Homar, vodja vaterpolistov, ki so najnovejši člani Calcitove športne družine, ni skrival ponosa nad novim uspehom njegovih fantov. Večer pred tem so še v drugo zapovrstjo igrali v velikem finalu pokalnega tekmovanja, v katerem pa je izkušena kamniška ekipa morala priznati premoč domačemu Triglavu. A naslov pokalnih podprvakov je velik uspeh kluba, ki edini v Sloveniji nima svojega bazena.

  Ob uspehih svojih tekmovalcev ni ostal ravnodušen niti Igor Zamljen, predsednik kamniških kegljačev, ki so se tudi v letu 2019 redno uvrščali na najboljša mesta v državi. Zbranim se je prvič predstavila nova predsednica Plavalnega kluba Calcit Kamnik, Anita Berlisk, ki je s športniki delila navdihujočo izkušnjo izpred nekaj dni, ko so plavalci organizirali Medvedkov pokal in podelitev nagrad najboljšim plavalcem Plavalnega kluba Kamnik. Prevzela jo je namreč zavzetost in zagnanost plavalne skupnosti v Kamniku in tako zbranim dala vedeti, da športni rezultati niso le plod osebnih prizadevanj športnikov, temveč tudi njihovih trenerjev, družin in prijateljev, ki vsi skupaj živijo za skupno idejo in skupen cilj.

  Glava kolesarskega dela Calcitove družine, Ciril Grkman, je spregovoril o povezanosti v klubu. Kot le en primer tesnega sodelovanja njegovih članov je navedel obnovo pumptrack proge v Kamniku, v prihodnjem letu pa se bodo lotili še gradnje poligona za spretnostno vožnjo. Calcit Bike Team je sicer v letu 2019 že enajsto leto zapovrstjo prejel nagrado za najuspešnejši klub slovenskega pokala v krosu.

  Da športnikov ne krasijo vedno le odličja in vrhunski rezultati, temveč tudi osebnostne lastnosti, ki gradijo karakter, je bil glavni poudarek nagovora Davida Šućurja svojim košarkarjem, ki imajo za seboj zahtevno leto, ki ga krojijo poškodbe, bolezni in oteženi pogoji za trening. A košarkarji bodo z asom v levem rokavu, jockerjem v desnem in skritim srčnim kraljem, kot je povedal Šućur, vztrajali na začrtani poti in v košarkarskem športnem duhu vzgajali kamniško mladino.

  Po stari navadi je kot zadnji pred zbrane stopil še predsednik paradnega športa v Kamniku, Gregor Hribar, ki je nagovoril odbojkarski del družine. V pričakovanju zaključnega turnirja v Pokalu Slovenije je še enkrat več poudaril, da ima Calcit Volley najvišje zastavljene cilje, kljub trenutno slabšim predstavam njegovih prvih ekip pa v klubu še vedno verjamejo v uspeh na domačem turnirju. Za največ dobre volje so s svojim prihodom poskrbele mladinke Calcit Volleyja, ki so ravno tega dne postale mladinske državne prvakinje za sezono 2019/20.