Calcit se je sprehodil v osmino finala pokala Challenge

  V torkovi prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge so domači odbojkarji v dobri uri premagali goste iz Skopja, tako da jim so za napredovanje v drugi krog potrebovali le še dva osvojena niza. Vendar pa varovanci Gregorja Jerončiča ničesar niso prepustili naključju, brez večjih težav so ob boljši igri v vseh elementih odbojkarske igre najprej dobili dva potrebna niza za uvrstitev v drugi krog, za popolno slavje pa so bili boljši še v tretjem.

  Calcit Volley – Vardar Skopje  3:0 (16, 17, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Bašić (Bih) in Bardić (Hrvaška).

  Calcit Volley: Kos 9, Bregar, Purić 6, Kosmina 4, Gasparini 16, Plot (L), Jerončič 9, Brulec , Beravs 2, Štalekar, Mujanovič 5. Trener: Gregor Jerončič.

  Vardar Skopje: Trajkovski (L), Shulahkovski 6, Lepidovski 4, Stojanov 2, Milkov, Djambazov (L), Arsov, Iliev 11, Simovski 4. Trener: MarjanTrajkovski.

  Domači trener je Gregor Jerončič povratno tekmo začel z nekoliko drugačno postavo. Na mestu organizatorja igre je tekmo začel Žan Beravs, na mestu korektorja se je vrnil Mitja Gasparini, prvič v letošnji sezoni pa je bil od začetka na igrišču Rok Jerončič, ki se je v prvem nizu izkazal s tremi bloki. Tudi v tej spremenjeni zasedbi so bili Kamničani boljši na servisu, do svoje prve večje prednosti pa so prišli zahvaljujoč Diku Puriću, ki je s svojimi začetnimi udarci goste odmaknil od mreže, po dobri akciji Beravsa na mreži pa so Skopjancem pobegnili za šest točk (13:7). V še večjih težavah so bili gostje po točki Roka Jerončiča (18:10). Visoko vodstvo ni uspavalo razigrane domače ekipe, ki so seriji odličnih servisov kapetana Gasparinija prišli do desetih točk prednosti (22:12). V končnici so bili Kamničani nekoliko nezbrani na sprejemu, toda na koncu so le izkoristili svojo tretjo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

  V drugi niz je domača ekipa vstopila nekoliko nezbrano, napad ni bil več tako učinkovit, tudi pritisk na servisu je bil nekaj manjši, tako da so gostje po treh zaporednih točkah za 8:7 Gregorja Jerončiča prisilili k prvemu polminutnemu odmoru. Odmor je prebudil domače odbojkarje, ki so pred vstopom v končnico niza na servis mladega Nika Mujanoviča, ki je v igro vstopil v drugem nizu, vodili z 21:15. Vse dvome o zmagovalcu drugega niza, s tem pa tudi, katera ekipa bo v drugem krogu igrala z Milanom, so rešili Gasparini z dvema uspešnima napadoma, Jerončič ob mreži in Purić s svojim prvim asom na tekmi.

  Čeprav je bil tretji niz le še formalnost, so domači odbojkarji po dobro odigranem prvem tempu Purića in dveh zaporednih asih Mujanovića povedli s 13:7. Tudi po polminutnem odmoru gostov so Kamničani nadaljevali z dobro igro in po točki Timoteja Gala Kosa vodili že z 18:10. S tem je bil tudi tretji niz odločen, končno zmago pa je potrdil Kos.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljni smo z napredovanjem. Videla se je razlika v kakovosti med eno in drugo ekipo, tako da smo lahko dali priložnost za igro vsem igralcem in jih pripravili za nadaljevanje tekmovanja. Zadovoljni smo z napredovanjem v naslednji krog, predvsem ker smo imeli težave z virusom in dolgo časa nismo niti vedeli ali bomo ti tekmi lahko izpeljali. Naslednja stopnica je Milano. Vemo, da je to vrhunska ekipa, v kateri igra tudi slovenski reprezentant. Zaenkrat se s tem problemom še ne ubadamo. Sigurno bo to tekma, ki jo z veseljem pričakujemo in jo bomo skušali čim bolje odigrati ter se normalno kosati z njimi. S tem problemom se bomo ubadali v nadaljevanju.«