Bregar in Koncilja se vračata v Marof

  Kamniški odbojkarji so dobro začeli z modro skupino v 1. DOL za moške, saj so v vedno neugodnem Kanalu osvojili vse tri točke. Vsekakor je to dobra popotnica za nadaljevanje sezone v domačem prvenstvu, ki se bo za Calcit Volley nadaljevala že v sredo, ko bodo ob 20. uri v dvorani Marof igrali z domačo Krko.

  Če je soditi po zadnjih tekmah, so Kamničani prebrodili krizo, v kateri so bili vse od povratne tekme prvega kroga pokala Challenge v Lizboni do polfinalne tekme Pokala Slovenije, ko so jih v doma premagali Mariborčani. Že v naslednji tekmi so premagali Kaštelo ter si nato v Zwettlu resda z minimalno zmago tlakovali pot na zaključni turnir srednjeevropske lige, v soboto je sledila še zmaga v Kanalu.

  »Tudi sam upam, da je ta kriza zdaj končno za nami. Vsekakor imam občutek, da je naša igra vse boljša in da vse bolj sledimo sistemu, ki ga gradi novi trener Gašper Ribič. Vseeno je pred nami še veliko dela, da bomo tam, kjer si želimo biti, kar bomo kmalu videli. Že v sredo nas čaka nova preizkušnja, ki bo vse prej kot lahka,« v boljše čase kamniške moške odbojke verjame Miha Bregar, bloker Calcit Volleyja.

  Prav igra, ki so jo Kamničani prikazali v Kanalu, vzbuja upanje, da se zmagovita serija ne bo končala. »Tekme v Kanalu spet nismo začeli čisto tako, kot smo si želeli. Predvsem smo premalo pritisnili na njihove sprejemalce, da bi jim vsilili svojo igro. Nadaljevanje je bilo bolj uspešno, občutek imam, da so nekatere stvari že delovale tako, kot bi morale, še vedno pa se pozna, da z novim trenerjem nismo še prav dolgo, zato tega novega sistema, ki si ga je Ribič zamislil, še nismo popolnoma usvojili,« pravi Bregar, ki je bil v soboto zadovoljen tudi zato, ker je ACH Volley premagal SK Zadrugo Aich/Dob in s tem Kamničanom dokončno odprl vrata na zaključni turnir srednjeevropske lige.

  »Eden od naših ciljev pred začetkom sezone je bil tudi zaključni turnir srednjeevropske lige. V svoji nameri smo zdaj uspeli, s kom pa bomo igrali v polfinalu, ali bo to Mladost Zagreb ali Dob, niti ni pomembno. Odvisno bo tudi od naše tekme z Mladostjo 15. februarja, zagotovo pa ne bomo nič kalkulirali, ker se takšne stvari običajno slabo končajo, tako kot se je to zgodilo v polfinalu pokala, ko smo bili z glavami že na finalni tekmi z ACH Volleyjem. V srednjeevropski ligi se nam kaj takšnega ne sme zgoditi,« razmišlja Šentjernejčan v dresu slovenskih podprvakov, ki je pred prihodom v Kamnik igral za Krko.

  »Ne vem, ali je Krka letos kaj bistveno močnejša, kot je bila lani. Mario Koncilja je prišel k nam, zdaj namesto njega igra Luka Lindič, z igranjem je prenehal Valentin Turk, prišel je Sergej Drobnič, so pa leto dni več skupaj s trenerjem, kar se v njihovi igri tudi pozna. Dobro imajo pokrite vse pozicije v ekipi, imajo izkušenega blokerja Grego Erpiča in mladega, že omenjenega Lindiča. Glavni lider ekipe je Martin Kosmina, tu je še Drobnič. Mislim, da nas čaka težka tekma, veliko pa bo odvisno od tega, kako bomo vanjo vstopili mi. Čeprav so Novomeščani na papirju slabši od nas, nam ne bo lahko, njihov motiv bo zelo velik, njihova prednost pa bo v tem, da ne bodo imeli česa izgubiti. Vsekakor se te tekme veselim, v dvorani Marof je bilo vedno prijetno igrati, še zlasti proti nekdanjim soigralcem,« se novomeškega obračuna veseli Bregar.