Branilke naslova v polfinale!

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije premagale Ankaran s 3:0, 3:0 pa so slavile tudi na prvi tekmi, tako da so se zanesljivo uvrstile na zaključni turnir, ki bo od 17. do 19. januarja v Kamniku. Varovanke Gregorja Rozmana bodo v polfinalu igrale proti SIP Šempetru. V soboto bodo v desetem krogu srednjeevropske lige ob 19. uri gostile Bimal-Jedinstvo Brčko.

  Ankaran – Calcit Volley  0:3 (-18, -18, -23)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar.

  Ankaran: Ugrenovič (L), Krstić 1, Čotar, Pangerc, Angelini 2, Medved (L), Pobeg, Uršič 7, Ćorić 14,Trobec 8, Valenčič 9. Trener: Alen Bektašević.

  Calcit Volley: Zbičajnik 1, Kotnik 1, Mihevc 3, P. Marušič 7, Š. Marušič 2, Mihalinec (L), Vovk 11, Brulec Kostić 6, Zatković 14, Janežič (L), Charuk, Jerala 3, Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

  V soboto so Kamničanke v derbiju z GEN-I Volleyjem doživele hladen tuš, saj so se domov vrnile celo brez osvojenega niza, zato je bilo pred povratno četrtfinalno tekmo v Kopru proti Ankarančankam v njihovih vrstah kar nekaj bojazni. Tudi zato, ker so bile brez poškodovane Katje Mihalinec, ki je sicer bila v postavi, vendar na položaju drugega libera, a se je na koncu za kamniško ekipo vse dobro končalo.

  V prvem nizu so Kamničanke z dvema zaporednima točkama Polone Marušič domačinkam hitro pobegnile za tri točke (5:2), do konca niza pa se je domačinkam le dvakrat uspelo približati na manj kot dve točki zaostanka. Zadnjič pri izidu 10:12, zmago v uvodnem nizu pa je potrdila Tina Kaker.

  Z blokom Sare Valenčič so Ankarančanke v drugem nizu povedle z 10:7, po polminutnem odmoru pa so se Kamničanke le zbudile. Z blokom Katje Mihevc so izid izenačile, z novim blokom, tokrat Eve Zatković, pa so povedle z 11:10, prednosti pa niso več izpustile iz rok. Prav Zatkovićeva, ki je v drugem nizu zamenjala kapetanko Olivero Brulec Kostić, je imela veliko zaslug, da so strle odpor domačih odbojkaric. Niz se je končal z uspešnim napadom Polone Marušič. Z zmago v drugem nizu so se Kamničanke že uvrstile na zaključni turnir, v izenačenem tretjem pa so izkoristile prvo zaključno žogo. V napadu je bila uspešna Eva Zatković.