Boljše tudi od Novomeščank

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je tudi v petem krogu 1B. DOL za ženske vpisala zmago. Tokrat je bila v dvorani OŠ Stranje boljša od ekipe TPV Volley iz Novega mesta s 3:0 (20, 17, 22). V prihodnjem krogu, 5. novembra, bodo Kamničanke spet igrale doma, ob 15. uri bodo gostile Ljutomer.

  Calcit Volley II – TPV Volley NM 3:0 (20, 17, 22)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, sodnika: Hodžič, Maglič.

  Calcit Volley II: N.. Sitar 1, A. Stupar, Štern 2, Maček 12, Ifko, K. Stupar, Butalič (L), Žvegla 11, S. Sitar 3, Vukojević 5, Gojak (L), Kraševec 2, Gimpelj 6. Trenerka: Tjaša Gadža.

  TPV Volley NM: Jakša 1, Bošeska 5, Vidic (L), Kotnik, Drkušič 8, Omerzel, Košiček, Žarn 5, Menger 1, Hafner 2, Kogelnik 8, Šola 2. Trener: Krešimir Perić.

  Novinke v 1B. DOL za ženske, ki se lahko pohvalijo tudi z naslovom državnih prvakinj iz leta 2006, so do gostovanja v Stranjah dvakrat zmagale in dvakrat izgubile. Na drugi strani so Kamničanke izgubile le v prvem krogu, ko so jih s 3:2 premagale Koprčanke, nato pa niso več izgubile. Vendar le v prvenstvu, kajti v četrtem krogu Pokala Slovenije so jih s 3:1 premagale prav Novomeščanke. Tudi zato je bila motivacija varovank Tjaše Gadže toliko večja in z izjemo tretjega niza, njihova zmaga nikoli ni bila vprašljiva.

  Prvi niz so sicer bolje začele gostje, ki so sredi niza še vodile s 13:10, toda na servis Noemi Žvegla so domače odbojkarice dosegle kar devet zaporednih točk. Pred vstopom v končnico niza so se jim Novomeščanke z blokom Eve Kogelnik približale na tri točke zaostanka (19:22), vendar do še enega preobrata, tokrat v korist gostij, ni prišlo. Niz je z blokom končala Adriana Vukojević.

  Ob boljšem servisu so domače odbojkarice v začetku drugega niza z asom Anje Maček povedle z 8:4, prednosti pa niso več izpustile iz rok. Novomeščanke so se jim zadnjič približale na spodobno razliko pri izidu 13:16, s štirimi zaporednimi točkami so jim Kamničanke pobegnile na 20:13, z asom pa je drugi niz končala Nika Kraševec.

  Tudi četrti niz se je začel po željah domače ekipe in vodstvo s 4:0, vendar so jim Novomeščanke na servis Lare Bošeske, ki je pred leti igrala za mlajše kategorije Calcit Volleyja, povedle s 6:4. Sredi niza je gostujoča ekipa prišla že do štirih točk prednosti (17:13), v bloku je bila uspešna Kaja Šola, a jim to ni prineslo vsaj častnega niza. V nadaljevanju niza so naredile številne lastne napake, kar štiri zaporedoma, in po uspešnem napadu Noemi Žvegla so do vodstva spet prišle domače odbojkarice (19:18). V končnici niza so varovanke Tjaše Gadža ohranile prednost, spet pa je bila Kraševec tista, tokrat z blokom, ki je dosegla zadnjo točko.

  »Te tekme smo se veselile, ker smo po porazu v pokalu želele pokazati svojo pravo igro in to smo danes tudi naredile. Med tekmo smo imele več vzponov in padcev, ampak smo se v končnicah zbrale in sete igrale do konca. Čestitke tudi ekipi iz Novega mesta za borbeno igro,« je po tekmi dejala Anja Maček, najbolj učinkovita igralka domače ekipe.