Boisa: Smo favoritinje, a drugih ekip ne gre kar odpisati

  Odbojkarice Calcit Volleyja so se častno poslovile od letošnje lige prvakinj, vendar je bil ukrajinski Prometej Dnipro v obeh tekmah malenkost boljši od njih. Svojo evropsko pot bodo novembra nadaljevale v pokalu CEV, nasprotnice še niso znane, do takrat pa Najo Boiso in soigralke čakajo tekme v domačem prvenstvu in srednjeevropski ligi. V četrtem krogu bodo v športni dvorani Kamnik v soboto ob 17.30 gostile SIP Šempeter.

  Tudi po prespani noči se Naja Boisa, ki bo šele sredi decembra polnoletna, tekmo proti ukrajinskim državnim prvakinjam pa je vseeno odigrala zelo zrelo, ni popolnoma sprijaznila s slovesom od lige prvakinj. »Seveda je po tekmi ostalo malo grenkega priokusa, predvsem zato, ker smo bili na obeh tekmah zelo blizu nasprotnicam. Vse končnice nizov so bile zelo napete, vendar so kot po pravilu pripadle Ukrajinkam. Poznalo se je, da so vendarle ekipa z več izkušnjami, kar je odločilo v napetih trenutkih. Kljub izpadu pa smo obe tekmi odigrale na visoki ravni in vsaka, ki je prišla na igrišče, je izkoristila priložnost in dala vse od sebe. Pomembno je, da se nismo predale in da smo igrale kot ekipa do zadnje točke,« je o kvalifikacijskih tekmah s Prometejem dejala Boisa, ki je samo še enkrat več dokazala, da Calcit Volley z njo pridobiva vrhunsko igralko. Ne smemo namreč pozabiti, da je lani le občasno prihajala v igro, letos, po odhodu dve leti starejše Eve Zatković, pa začenja tekme.

  »Vesela in hvaležna sem, da sem dobila priložnost igrati v prvi postavi, kar pa prinaša veliko odgovornost do ekipe. Dobro pa se zavedam, da bom morala na vsaki tekmi in treningu dati od sebe svoj maksimum, da bom upravičila zaupanje trenerja in vodstva kluba. Upam na najboljše,« je skromna hči nekdanjega košarkarja Olimpije Vladimera Boise in vratarke Olimpije Alenke Bratkovič.

  Pred novembrskimi tekmami v pokalu Mevza bodo morale Kamničanke vso pozornost usmeriti v obe domači tekmovanji in v srednjeevropsko ligo. Tekem bo torej več kot dovolj, prva bo na sporedu že v soboto. Šempetranke, ki so lani resno mešale štrene Kamničankam in Mariborčankam, so v letošnji sezoni pomladile ekipo. Odšle so Nika Markovič, Nina Kotnik, Mojca Božič, Lara Rituper, Anastazija Žnidar, Jerneja Lakovšek in Katja Banko, prišle pa mlade Ronja Štampar, Kaja Gimpelj, Anja Puckmeister in Staša Jazbinšek. V treh odigranih tekmah so doma premagale Luko Koper in v gosteh ATK Grosuplje, v prejšnjem krogu pa so z 2:3 izgubile z Ankaranom.

  »Ne glede na to, v kakšni postavi igrajo, so Šempetranke vedno neugodne. Res je, da je ekipa od lani precej spremenjena in da je odšlo kar nekaj nosilk njihove igre, vendar bomo morale vseeno prikazati dobro igro, da pridemo do zmage,« spoštuje sobotne nasprotnice Boisa.

  Po treh odigranih krogih, Kamničanke imajo tekmo manj – kdaj bo na sporedu zaostala tekma drugega kroga z GEN-I Volleyjem, še ni določeno -, so brez poraza le še aktualne državne prvakinje. To samo potrjuje napovedi, da bo prvenstvo izenačeno, vseeno pa so varovanke Gregorja Rozmana tiste, ki so tudi letos v vlogi prvih favoritinj za ubranitev naslova.

  »Težko rečem, da me je kakšen rezultat v dozdajšnjih treh krogih presenetil. Ekipe so zelo izenačene in vsaka lahko premaga vsako. Vseeno pa mislim, da smo favoritinje za naslov, če bomo le igrale tako kot znamo. Čeprav bo sezona še dolga in ne glede na to, ali se bo ekipa Nove KBM Branika okrepila, ne bežimo od vloge. Bo pa seveda treba na vsaki tekmi prikazati našo najboljšo igro, vendar pa nikakor ne gre odpisati tudi drugih ekip,« je navkljub vsemu previdna ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric, ki bi že v kratkem lahko potrkala tudi na vrata slovenske članske reprezentance.

  Ob derbiju v Kamniku bo v četrtem krogu zanimivo tudi na preostalih treh tekmah. V Ljubljani bo Krim gostili ATK Grosuplje, Mariborčanke bodo gostovale v Novi Gorici pri GEN-I Volleyju, v Kopru pa se bosta pomerila Ankaran in Luka Koper.