Najdič in Ribič v novi sezoni prva trenerja

  Po koncu lanske sezone, ki je odbojkarjem Calcit Volleyja prinesla prvo mesto v pokalu Slovenije in prvič tudi v srednjeevropski ligi, v državnem prvenstvu pa drugo mesto, bo v njihovi ekipi prišlo do velikih sprememb. Namesto Mladena Kašića bo pomlajeno ekipo prevzel Gašper Ribič, njegov pomočnik pa bo Gregor Rozman. Trenerski par ekipe državnih prvakinj ostaja isti, glavni trener bo Bruno Najdič, njegov pomočnik Simon Krakar, ekipi pa se bo pridružilo pet novink. 

  V zadnjih sezonah je Gašper Ribič, ki je s Kamničani kot igralec v začetku tisočletja osvojil vse tri njihove dozdajšnje naslove državnih prvakov, v klubu deloval z mlajšimi selekcijami in drugo moško ekipo, ki je lani prvič igrala v 1B. ligi. Potem ko je leta 2016 najprej zapustil žensko ekipo, s katero je bil med dvakrat državni prvak, dvakrat je z njo osvojil srednjeevropsko ligo, enkrat pa pokal Slovenije, je nato dve sezoni vodil še prvo moško ekipo. Tudi z njo ni ostal brez lovorike, saj je že v prvem letu osvojil pokal Slovenije. Na klop obeh prvih kamniških ekip se je nato vrnil še dvakrat, prvič v sezoni 2019/20, ko je še pred polovico sezone zamenjal Marka Brumna in predlani, ko je ob koncu sezone zamenjal obolelega Gregorja Rozmana in z odbojkaricami prišel še do enega naslova državnih prvakinj.

  V novi sezoni bosta Ribič in Rozman skupaj vodila pomlajeno kamniško zasedbo. »Moja želja je bila, da bi bil Rozman moj pomočnik. Zanj bo zdaj prvič, da bo vodil tudi moško ekipo, oba pa sva tudi že trenirala žensko ekipo. Bolj ali manj imamo tudi že sestavljeno ekipo za novo sezono. V njej bo več domačih igralcev, tudi iz naše druge ekipe, kajti v okviru manjšega proračuna smo morali iskati določene rešitve. Odprto je še vprašanje korektorja in drugega libera. Še vedno si želimo imeti konkurenčno ekipo, ki se za naslov državnega prvaka realno ne bo borila, v vsakem primeru pa bomo skušali priti med prve štiri. Računamo, da bodo več priložnosti dobili nekateri mlajši igralci, in da v nekaj letih spet napademo slovenski odbojkarski vrh,« je dejal Ribič.

  Za zdaj so novinci v ekipi podajalec Urban Blažević, ki je nedavno praznoval 22. rojstni dan, in dve leti starejši sprejemalec Teo Podobnik, oba sta prišla iz druge ekipe Calcit Volleyja, , 24-letni kubanski podajalec Julio Alberto Gomez Galvez, lani je igral za SK Posojilnico Aich/Dob, 23-letni sprejemalec Maj Nanut, ki je zadnje štiri sezone igral za Hišo na kolesih Triglav, in 19-letni bloker Vid Suhadolnik, ki prihaja iz Panvite Pomgrada. Od lanske sezone so ostali Jure Okroglič, Črt Bošnjak, Uroš Pavlović, Luka Lazar, Jurij Oman in Matevž Karadža Pevc.

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo priprave na novo sezono začeli 12. avgusta.

  Državne prvakinje s petimi novinkami

  Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v minuli sezoni še petič zaporedoma osvojile naslov državnih prvakinj, skupaj pa že osmič v petnajstih letih, bodo priprave na novo sezono začele 12. avgusta. Trenerski par ostaja isti, glavni trener bo Bruno Najdič, njegov pomočnik Simon Krakar, ekipi pa se bo pridružilo pet novink.

  Pravzaprav bo v kamniški ekipi le ena prava novinka, ameriška korektorica, 24-letna Eve Sarah Kerschenbaum, ki je v zadnjih dveh sezonah igrala v izraelski ligi, kje je nosila dres ekipe Maccabi Haifa. 191 cm visoka Američanka naj bi rešila največjo težavo Kamničank v lanski sezoni. Preostale štiri igralke prihajajo iz druge ekipe Calcit Volleyja, ki je bila lani prva v 1B. ligi, vendar bo v novi sezoni igrala v 2. DOL. To sta prosti igralki, 22-letna Zala Špoljarič, ki je predlani že igrala za prvo ekipo, prav tako pa je zanjo igrala v minuli sezoni v ligi prvakinj, in leto dni starejša Atena Gojak ter sprejemalka, 26-letna Anja Maček, ki je v minuli sezoni prav tako igrala za Kamničanke v ligi prvakinj in 20-letna podajalka Tina Topič. Iz minule sezone so ostale Sara Najdič, Maša Pucelj, Naja Boisa, Asja Šen, Sara Hutinski, Lara Rituper in Neja Čižman.

  »Jedro ekipe ostaja, žal ni ostala Andjelka Radišković, ki pa je napovedala, da bo odšla, vse druge so bolj ali manj iste. Veseli me, da se nam bodo pridružile igralke iz druge ekipe, kar je bila že lani moja želja. Zdaj je zadeva toliko dozorela, da so tudi one prišle v našo ekipo. Zadovoljen sem tudi, da smo dobili korektorico, ki po naših informacijah želi delati, njeno pravo stanje pa bomo lahko ocenili šele po dveh, treh mesecih. Bolj ali manj bo to ekipa, ki bo branila lanskoletni naslov in igrala v ligi prvakinj, prav tako računamo, da bomo branili prvo mesto tudi v srednjeevropski ligi,« je s trenutnim razpletom prestopnega roka zadovoljen Najdič.

  Kamničanke bodo tudi v letošnji sezoni ob obeh domačih tekmovanjih in srednjeevropski ligi igrale v ligi prvakinj. Žreb bo 16. julija.