Tokrat Hočanom niso oddali niti niza

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi enajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški v svoji dvorani premagali Hoče s 3:0 (28, 16, 18). Že jutri bodo Kamničani v srednjeevropski ligi, ob 19. uri, gostili še Posojilnico Aich/Dob, v domačem prvenstvu pa bodo v soboto, 28. novembra, prav tako ob 19. uri, gostovali v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu.

  Calcit Volley – Hoče   3:0 (28, 16, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvor), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 5, Kosmina 12, Gasparini 15, Hebda 17, Klobučar, Jerončič, Brulec 4, Beravs, Štalekar 7, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Hoče: Pušnik 4, Crnjanski 5, Ostvik 8, Pesti 18, Herodež, Čopi 2, Leva 4, Orthaber (L), Hafner 2, Mejal. Trener: Jurij Čopi.

  V prvem letošnjem medsebojnem dvoboju so hoški odbojkarji pošteno namučili Calcit Volley, ki je njihov odpor strl šele v petem nizu. Tudi v prvem nizu so Hočani pošteno namučili Kamničane, ki so na sredini drugega niza za njimi zaostajali za dve točki (13:15), do konca niza pa so jim prepustili le še točko. S tem je bil odpor gostov dokončno strt, Kamničani pa so prišli še druge zaporedne zmage s 3:0 v domačem prvenstvu, sicer pa že četrte, saj so s 3:0 med tednom premagali tudi Vardar v prvem krogu pokala Challenge.

  Kamničani so v prvem nizu po dveh asih Milosza Hebde, ki je spet zavzel svoje mesto v ekipi, prvi prišli do dveh točk prednosti (5:3), z asom Mitje Gasparinija pa že do petih točk (10:5). S točko Hebde so vodili še 12:8, krizne minute pa so za domačo ekipo prišle na servis Urbana Hafnerja, saj so Hočani izid na 12. točki izenačili. Po polminutnem odmoru Gregorja Jerončiča so domači odbojkarji zaustavili nalet gostov, prišli do dveh točk prednosti, toda na 18. točki so gostje izid spet izenačili. V novih težavah so bili Kamničani po novem asu Hafnerja, saj so Hoče povedle z 21:20. Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti Hebda je svojo ekipo spet popeljal do vodstva (22:21), po točki Martina Kosmine pa so Kamničani prišli do prve zaključne žoge. Izkoristili so peto, uspešen je bil Kosmina, eno so imeli tudi hoški odbojkarji.

  Tudi v drugem nizu so se nadaljevale težave kamniške ekipe, saj so gostje domačinom pobegnili za štiri točke (8:4). Po polminutnem odmoru so se Kamničani le zbrali in z asom Kosmine so za Hočani zaostajali le še za točko (8:9), z dobro reakcijo ob mreži pa je Hebda na 12. točki izid izenačil. Do vodstva so domači odbojkarji prišli na servis Dika Puriča. Dosegli so sedem zaporednih točk za vodstvo z 20:15, prvič v letošnji sezoni pa je bil v teh trenutkih na igrišču tudi Jan Klobučar, ki je nato odšel iz igre. S tem je bil tudi odpor Hočanov v tem nizu dokončno strt. Z dvema zaporednima asoma je vodstvo z 2:0 v nizih potrdil kapetan Gasparini.

  V tretjem nizu so Kamničani že uvodoma povedli s 6:2. S tremi zaporednimi točkami so se Hočani za trenutek še vrnili v igro, a je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti ob boljšem servisu so jim domačini pobegnili za sedem točk (15:8). Čeprav se gostje iz Hoč še niso predali, so bili varovanci Gregorja Jerončiča dovolj zbrani, da jim niso dovolili, da bi se jim približali na manj kot štiri točke. Pred vstopom v samo končnico sta Gasparini z uspešnim napadom in Hebda spet poskrbela za sedem točk prednosti (23:16), gostom pa ni več pomagal niti drugi polminutni odmor. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Jan Brulec.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Že v prvem nizu smo imeli vse v rokah, vendar pa nismo izkoristili določenih priložnosti, ki so se nam ponudile. Hočani so sicer dobro igrali v obrambi, pametno so igrali tudi v bloku, na drugi strani pa smo v napadu nekajkrat izbrali napačno možnost. Prav tako nismo zaustavili njihovega korektorja Pestija, čeprav smo vedeli o njem praktično vse. Ampak dobro, na koncu so najbolj pomembne tri točke, to je že tretja tekma zaporedoma, ki smo jo dobili brez izgubljenega niza, je pa prav, da opozorimo tudi na napake, ki jih bo treba v prihodnje popraviti. To smo v drugem in tretjem nizu v glavnem tudi naredili.«