Zmagi za slovenski reprezentanci

    Če je soditi po izidih na prvih dveh tekmah dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, so slovenske odbojkarice in odbojkarji na dobri poti, da se uvrstijo na letošnji najpomembnejši reprezentančni tekmovanji v Evropi. Za dekleta bi bila v primeru še ene zmage nad Francozinjami, ali porazu z 2:3 to prva uvrstitev na evropsko prvenstvo, medtem ko bi se moška izbrana vrsta uvrstila šestič oziroma petič zapored. Vendar tudi zanjo velja, da bo morala na povratni tekmi na Portugalskem osvojiti najmanj dva niza.

    V Niortu sta barve slovenske ženske reprezentance branili dve igralki Calcit Volleyballa, Mojca Božič in Elena Kučej. Organizatorka igre Kamničank je v igro vstopila sredi prvega niza, nato pa v nadaljevanju imela pomemben delež ob zmagi slovenske reprezentance. Dosegla je tudi eno točko. Manj je igrala Elena Kučej, ki tokrat ni dosegla točke. Povratna tekma s Francozinjami bo na sporedu v petek, 29. maja, ob 17. uri v dvorani Tabor.

    Novi selektor slovenske moške reprezentance, Andrea Giani, je med štirinajsterico igralcev, na katere je računal na prvi tekmi proti Portugalski povabil tudi Klemna Hribarja in Tončka Šterna. Oba sta tokrat tekmo spremljala s tribune, vendar je že to, da je italijanski strokovnjak računal nanju lepo priznanje za oba kamniška odbojkarja. Povratna tekma med Portugalsko in Slovenijo bo v nedeljo, 31. maja, ob 15. uri v Sra de Hori.

     

    Komentarji