Kadetinje sezono končale z zmagama

  Kamničanke so v letošnjem kadetskem državnem prvenstvu nastopale z eno najmlajših ekip, saj sta bili le dve igralki kadetinji tudi po letih. Za nameček so imele še nekaj težav s poškodbami in tudi tu gre iskat vzroke, da so se na koncu borile za 17. mesto. Vendar jim motivacije na zadnjem turnirju v Ljutomeru ni manjkalo. Že na prvi tekmi so presenetile Šempetrčanke, prvič po skoraj pet mesečnem odmoru pa je zaigrala organizatorka igre Ana Pibernik, ki je zelo dobro opravila svoje delo.

  Šempetranke so nas v prvem nizu nekoliko zbegale s svojo višino in močnimi servisi, vendar smo v nadaljevanju le rešili to težavo. Ob Ani Pibernik si pohvale zasluži tudi Atena Gojak, ki je na položaju proste igralke prvič zaigrala pred tednom dni na turnirju starejših deklic, je po uvodni zmagi dejala Tanja Božinović, trenerka kamniških kadetinj.

  Na drugi tekmi proti Grosupeljčankam zmaga Kamničank niti za trenutek ni bila vprašljiva.

  Naredili smo zelo malo napak, zato so se morale nasprotnice pošteno potruditi za vsako osvojeno točko. V ekipi nismo imele slabe točke, zato lahko pohvalim vsako posamezno igralko. Na obeh tekmah so dekleta prikazale borbeno in stabilno igro. Sezono smo tako zaključile na 17. mestu, vendar nimamo razloga, da bi bili nezadovoljni, kajti v ekipi smo imeli le dve kadetinji, druge so bile starejše deklice, zato je bil naš cilj v tej sezoni, da se uvrstimo v A ligo, torej med prvih 24 v državi. To nam je uspelo, imamo pa mlado, nadarjeno ekipo, ki bo šele v prihodnjih letih pokazala svojo pravo vrednost, je svoje varovanke pohvalila Božinovićeva.

  Za Calcit Volleyball so v kadetski konkurenci v letošnji sezoni igrale: Eva Pogačar, Lana Žužek, Ana Pibernik, Klara Flerin, Patricija Porovne Černe, Zala Špoljarič, Ana Špoljarič, Veronika Beznik, Meta Ahačič, Neža Grošelj, Sara Sitar, Eva Skvarč, Katarina Humar,  Lana Munanovič, Neža Ladink in Atena Gojak.

  foto: Grega Skvarč

  Komentarji