Zmaga po petih porazih

  Fužinar SijMetal – Calcit Volleyball 1:3 (-9, -25, 21, -33)

  Ravne – Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 60, sodnika: Seifried, Koglar (oba Maribor).

  Fužinar SijMetal: Stravnik 4, M. Jež 2, Lednik, Šavc, Tomaž, J. Jež 19, Mori, Valentan 6, Rakić 13, Libnik – libero, Lesnik, Dojčilović 22. Trener: Bogdan Veličković.

  Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 2, Vidmar 18, Pereira 29, Brulec 5, Lakner 7, Kotnik 8, Štembergar Zupan, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Kamniški odbojkarji so po petih zaporednih porazih, v pokalu CEV proti francoskemu Toursu, v domačem prvenstvu proti kranjskemu Triglavu in ACH Volleyju ter prejšnji teden na turnirju srednjeevropske lige v ljubljanskih Stožicah s slovaško ekipo Bystrina SPU Nitra in še enkrat ACH Volleyjem, na gostovanju na Ravnah le prišli do zmage. Vendar so do nje prišli težje, kot morda kaže končni izid, saj so se morali po gladko dobljenem uvodnem nizu v nadaljevanju tekme krepko potruditi, da so se domov vrnili z vsemi tremi točkami. Pravi maraton pa sta ekipi uprizorili v četrtem nizu, ko se je končal s 35:33 v korist Calcit Volleyballa.

  Ravenčani, ki so v več kot enomesečnemu premoru zamenjali trenerja, Srba Slobodana Nikolića je zamenjal njegov rojak Bogdan Veličković, okrepili pa so se še s srbskim korektorjem Radislavom Dojčilovićem, so bili v prvem nizu v popolnoma podrejenem položaju. Kamničani so bili boljši v vseh elementih igre, nasprotniku, ki je naredil 12 neizsiljenih napak, pa so prepustili le devet točk.

  Toda v nadaljevanju tekme so se prebudili tudi domači odbojkarji, ki so začeli bolj “pritiskati” s servisi, sprejem gostov pa ni bil več tako zanesljiv. Do prvega tehničnega odmora so si Ravenčani priigrali pet točk prednosti, ob drugem so vodili za tri, vendar so Kamničani z delnim izidom 5:1 prišli do minimalnega vodstva. V napeti končnici so bili bolj zbrani gostje, ki so po zaslugi Jureta Laknerja in Maxsona Guilherma Pereire izkoristili tretjo zaključno žogo.

  Tudi v tretjem nizu je bila igra izenačena, v domači ekipi se je v napadu izkazal Dojčilović, po vodstvu Kamničanov z 11:10 pa so Ravenčani, ko je bil na servisu Nenad Rakić, dosegli šest zaporednih točk. Zadnjo Jure Jež, ki je z blokom svojo ekipo popeljal do vodstva z 19:13. Prav Jure Jež je tudi končal tretji niz.

  Prava drama se je odvijala v četrtem nizu, ki so ga bolje začeli ravenski odbojkarji, ki so vodili s 5:1 in 7:3, toda na osmi točki sta bili ekipi že skupaj, z blokom Primoža Vidmarja pa so Kamničani povedli z 9:8. Pred vstopom v končnico niza so odbojkarji Calcita pobegnili za dve točki (19:17), vendar so prvi do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih prišli domačini, ki so nato imeli še dvakrat priložnost, da bi prišli do petega niza. V šestem poskusu pa so po dveh lastnih napakah, Rakića na servisu in Dojčilovića v napadu, do zmage prišli Kamničani.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Po lahko dobljenem uvodnem nizu so domačini bolj ’pritisnili’ s servisi, naš sprejem ni bil več tako zanesljiv, tako da so se Ravenčani lahko razigrali. Namesto, da bi nadaljevali v ritmu iz prvega niza, smo v nadaljevanju tekme naredili vse preveč lastnih napak, na srečo pa na koncu nismo bili kaznovani. Ravenčani so s prihodom novega korektorja sicer boljša ekipa, kot je bila v prvem delu sezone, vendar bi to tekmo vseeno morali bolj gladko dobiti. Skušamo iz tekme v tekmo igrati boljšo odbojko, upam, da nam bo to v nadaljevanju sezone kmalu uspelo.

  Komentarji