Zmaga in poraz pod Šmarno goro

  Kadetinjam Calcit Volleyballa niti na drugi tekmi z ekipo Volleyball Ljubljane ni uspelo priti do zmage. Ljubljančanke, ki večinoma že igrajo v 2. DOL, so v prvem nizu še imele nekaj težav z mlajšimi Kamničankami, v drugem pa so prevladovale na igrišču. „Prepričana sem, da se bodo Ljubljančanke v nadaljevanju prvenstva uvrstile najmanj v polfinale državnega prvenstva. Tekmo smo skušale odigrati na čim višji ravni, hkrati pa se čim bolje pripraviti na dvoboj s Šentvidčankami. Želja in borbenost sta bili na visoki ravni, res pa je, da izid za nas ni bil ugoden. Toda po tej tekmi smo vedele, da smo sposobne igrati dobro odbojko,“ je po pričakovanem porazu z Ljubljančankami dejala Tanja Božinović, trenerka kadetinj Calcit Volleyballa, ki so bile na drugi tekmi v obeh nizih boljše od domačink turnirja. To so bile tudi njihove prve točke v A ligi, hkrati pa je to dobra spodbuda za nadaljevanje sezone. V prihodnjem krogu, 15. marca, jih čaka turnir na Bledu, kjer se bodo pomerile z domačinkami in še enkrat Šentvidčankami, kar bo nova priložnost za zmagi. „Čeprav imamo najmlajšo ekipo v A ligi, nam je uspelo priti do prvih točk. Dekleta so prikazale odlično igro, ki jo je krasil kolektivni duh in velika želja po zmagi. Do zmage smo prišle tudi po zaslugi odlične igre na sprejemu in močnega napada. Izpostaviti moram Zalo Špoljarič, ki še vedno nastopa tudi v mali odbojki, se pravi, da je štiri leta mlajša od drugih igralk, vendar je bila kljub mladosti nerešljiva uganka za nasprotnice. S svojo odlično igro je navdušila vse na igrišču in na tribunah,“ je igro svojih varovank pohvalila Tanja Božinović.

  V ponedeljek in torek, 16. in 17. februarja bo v Zrečah turnir regijskih reprezentanc za starejše deklice in dečke. Barve regijske reprezentance Ljubljane bo branila tudi Eva Pogačar, medtem ko bodo v ljubljanski reprezentanci starejših dečkov igrali štirje Kamničani: Jan Fink, Aljaž Zalogar, Jakob Kutner in Matija Lakner.

  Za Calcit Volleyballa so na turnirju na OŠ Šmartno pod Šmarno goro igrale: Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe Eva Pogačar, Eva Skvarč, Sara Sitar, Lana Mujanovič, Zala Špoljarič, Neža Ladink – libero, Katarina Humar, Veronika Beznik, Eva Seretin, Meta Ahačič, Atena Gojak.

   

  Izidi tretjega kroda DP za kadetinje

  A liga – zahodna skupina 2: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadetinje/2014_kje_A/2014_kje_AZ2

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Grega Skvarč

  Komentarji